Nationale-Nederlanden

winnaar Schadepreventieprijs 2009

Bas Logistics winnaar Schadepreventieprijs 2009 Den Haag, 24 november 2009

Transporteur ziet het aantal schadegevallen in twee jaar tijd halveren

Internationaal transportbedrijf Bas Logistics uit Etten Leur heeft de Schadepreventieprijs 2009 van Nationale-Nederlanden gewonnen. De Schadepreventieprijs wordt door Nationale-Nederlanden jaarlijks uitgereikt aan de transportonderneming met het meest toonaangevende schadepreventiebeleid. Volgens de jury toont Bas Logistics aan dat schadepreventie loont: in twee jaar tijd halveerde de transporteur het aantal schadegevallen, wat een premiekorting van tienduizenden euro's betekent.

De jury roemt het schadepreventiebeleid van de Noord-Brabantse transporteur. "Het voorkomen van schade wordt steeds belangrijker voor de transportsector in Nederland. Iedere euro die transporteurs daarmee kunnen besparen, vormt een bijdrage aan het bedrijfsresultaat. Het actieve preventiebeleid van Bas Logistics toont dit aan en heeft daarom geleid tot het winnen van de Schadepreventieprijs 2009," aldus Fred Toussaint, directeur Bedrijven Schade bij Nationale-Nederlanden. Preventiebeleid van Bas Logistics
Bas Logistics heeft iemand in dienst die zich specifiek met schadepreventie bezighoudt. De oorzaak van elk schadegeval wordt bekeken, maar vooral ook hoe dit in de toekomst is te voorkomen. Bas Logistics spreekt haar mensen, zowel in binnen- als buitenland, direct aan op hun gedrag. Technische aanpassingen worden gedaan om schades in het vervolg te voorkomen, of de transporteur zet extra trainingen en begeleiding in voor haar chauffeurs. "Momenteel ligt bij ons de focus op het aanpakken van manoeuvreer schades, die ontstaan bijvoorbeeld bij achteruitrijden," aldus Van Bladel. "In december organiseren we daarom een rijvaardigheidstraining die zich hier specifiek op richt." "Schadepreventie hoge prioriteit bij NN"
Nationale-Nederlanden legt als totaalverzekeraar voor het wegtransport al vele jaren een hoge prioriteit bij schadepreventie. "Door zorgvuldig alle schades te registreren krijgen wij samen met onze klanten een gedegen beeld van de schadeoorzaken," vertelt Toussaint. "Scholing en training van chauffeurs zorgt er in de praktijk voor dat de schadefrequentie structureel daalt. Bijkomend belangrijk voordeel is dat het wagenpark verzekerbaar blijft tegen een markconforme premie met bijbehorend eigen risico."