Gemeente Hulst


Persbericht - 24.11.2009

Vissen op gemeentelijk water

Op 1 januari 2010 treedt het nieuwe visbeleid van de gemeente Hulst in werking. In de aangepaste beleidsregels staat op welke gemeentelijke vijvers mag worden gevist. De nieuwe regels gelden voor alle viswateren in de gemeente Hulst die binnen de bebouwde kom liggen en niet zijn verpacht aan derden of niet geschikt zijn om op te vissen.

Gemeentelijk water waarop deze regels niet van toepassing zijn, zijn o.a. De Zandput (bij de Zoutestraat, Moerschansstraat), de binnenvest, de vijver bij de Poorterslaan, het water rondom fort Moerschans te Hulst. Ook wateren binnen de bebouwde kom waar is aangegeven dat vissen niet is toegestaan, vallen niet onder genoemde regels.

Met het nieuwe visbeleid wordt het administratief gezien - eenvoudiger om een schriftelijke toestemming te krijgen. Visliefhebbers die hun hobby willen uitoefenen op de gemeentelijke wateren kunnen de toestemming kosteloos via de gemeentelijke website downloaden. Daarnaast is het mogelijk de toestemming gratis af te halen in de gemeentewinkel te Hulst.

Om de visstand en de natuurbelangen te beschermen en om eventuele overlast te voorkomen, zitten er aan de toestemming een aantal voorwaarden. Zo mag er o.a. alleen gevist worden tussen zonsopgang en zonsondergang, is het niet toegestaan om aan de oevers te overnachten of is het maken van een voerplek met lokvoer of aassoorten niet toegestaan.
Indien de visser een van de voorwaarden overtreedt, pleegt deze volgens de Visserijwet een strafbaar feit. De visser moet daarom zijn toestemming altijd bij zich hebben tijdens het vissen.
---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Jolanda Hartman
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl