De CO2-uitstoot van afvalverwerking 100% geneutraliseerd

24/11/2009 16:46

SITA Nederland

SITA heeft een nieuwe service op het gebied van duurzaamheid: SITA Green Label. Met deze service wordt afval volledig CO2-neutraal opgehaald en verwerkt. SITA is hiermee de eerste partij in Nederland die een dergelijk concept in de afvalsector introduceert.

SITA Green Label: Standard of Premium

Bedrijven die kiezen voor SITA Green Label hebben twee opties: Standard of Premium. Met SITA Green Label Standard wordt het afval 100% CO2 neutraal opgehaald en verwerkt. "Klanten hebben nu de mogelijkheid om bewust te kiezen voor het milieu. Hiervoor wordt er per factuur 0,6% in rekening gebracht. Op 100,- euro omzet is dit slechts 60 eurocent", vertelt Vincent Mooij, Business Development Manager bij SITA. "Met deze bijdrage financieren wij gecertificeerde, duurzame energieprojecten, zoals windmolenparken, waterkrachtcentrales en zonnepanelen, via Climate Neutral Group."

Met SITA Green Label Premium kunnen bedrijven, naast 100% CO2-neutraal afval ook de leefomstandigheden van mensen verbeteren. "Deze variant gaat dus een stapje verder. Met deze bijdrage van 2,5% per factuur worden én het klimaat én arme bevolkingsgroepen geholpen", vertelt Mooij. "Van deze mensen wordt het bestaan bedreigd door zware overstromingen of droogte als gevolg van klimaatverandering. Om de juiste hulp te bieden werken wij samen met de hulporganisatie CARE."

Met SITA Green Label wordt nu al de verantwoordelijkheid genomen voor de schadelijke CO2-uitstoot, terwijl er ondertussen hard gewerkt wordt aan verdere reductie van broeikasgassen.

SITA en duurzaamheid

SITA doet veel op het gebied van duurzaamheid. "Daarom zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden op dit gebied, voor onszelf maar ook voor onze klanten", geeft Vincent Mooij aan. Door afval opnieuw te gebruiken zijn er minder grondstoffen nodig en wordt de uitstoot van CO2 beperkt. Daarnaast investeert SITA in afvalenergiecentrales met een hoger ecologisch rendement. Dankzij het gebruik van boordcomputers kunnen de vrachtwagens van SITA efficiënter rijden waardoor er minder CO2 wordt uitgestoten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de introductie van energiezuinige vrachtwagens.

SITA Green Label - Aanvullende informatie

Climate Neutral Group

Climate Neutral Group streeft naar een klimaatneutrale wereld. Dit willen ze bereiken door de CO2-uitstoot te reduceren en te compenseren. Bij klimaatcompensatie, oftewel CO2-compensatie wordt onvermijdelijke CO2-uitstoot geneutraliseerd via duurzame energieprojecten

zoals windmolenparken, waterkrachtcentrales en zonnepanelen. Deze projecten zorgen

voor een vermindering van dezelfde hoeveelheid CO2 elders. De projecten van Climate

Neutral Group voldoen aan strenge kwaliteitscriteria en worden gecontroleerd en

gecertificeerd door onafhankelijke instanties.

CARE

De internationale hulporganisatie CARE voert al 65 jaar projecten uit om slachtoffers van natuurrampen en gewapende conflicten te helpen hun noodlot te boven te komen en herhaling te voorkomen. Door de klimaatverandering komt natuurgeweld steeds vaker voor. Het wordt ook heftiger en treft vooral de allerarmste gebieden van de wereld. De mensen die daar wonen hebben niet de kennis en de middelen om zich aan de veranderende klimatologische omstandigheden aan te passen, of om met preventieve maatregelen de kans te verkleinen dat natuurgeweld tot een natuurramp wordt. Daarom helpt CARE daarbij, zodat onnodig menselijk leed en materiële schade worden voorkomen.

Bedrijfsinformatie - achtergronden

Activiteiten - SITA is een bedrijf dat specialist is op het gebied van duurzaam afvalmanagement. SITA verzorgt de inzameling, de verwerking en/of recycling van veel verschillende soorten afval: algemeen restafval, bedrijfsafval, glas, papier en karton. Maar ook: vertrouwelijke informatiedragers, gevaarlijk afval en specifiek ziekenhuisafval. SITA heeft verder bedrijfsonderdelen voor de reiniging van straten en voor bodemsanering en rioolbeheer en -onderhoud. Bij SITA in Nederland werken circa 2.400 mensen verspreid over 40 vestigingen.

Organisatie - SITA is onderdeel van SUEZ ENVIRONNEMENT, het water en afvalonderdeel van de industriële groep GDF SUEZ. Als gevolg van de fusie tussen Gaz de France en SUEZ tot GDF SUEZ, hebben de water- en afval activiteiten onder de naam SUEZ ENVIRONNEMENT een aparte beursnotering gekregen in Parijs.





http://www.sita.nl/greenlabel