Rechtbank Roermond


Beroep studente tegen besluit IBG gegrond verklaard

Roermond, 24 november 2009 - Het beroep van een studente tegen het besluit van Informatie Beheer Groep (IBG), waarbij is geweigerd om de studiefinanciering over de maanden oktober 2006 tot en met juli 2008 om te zetten in een gift, is door de rechtbank 's-Hertogenbosch, zittingsplaats Roermond, gegrond verklaard.

De rechtbank is van oordeel dat IBG ten onrechte heeft besloten om de prestatiebeurs over de maanden oktober 2004 tot en met september 2006 om te zetten in een gift, in plaats van de resterende 12 maanden om te zetten in een gift over de door eiseres gewenste -uitwonende- periode.

Volgens de rechtbank ontbreekt een wettelijke grondslag voor het standpunt dat omzetting van een prestatiebeurs in een gift dient aan te sluiten aan een eerdere omzetting. Er is geen bepaling in de Wsf 2000 aan te wijzen die aansluitende omzetting dwingend voorschrijft, noch een bepaling die niet-aansluitende omzetting verbiedt. Honorering van dat standpunt zou betekenen dat zonder uitdrukkelijke wettelijke grondslag een inperking plaats vindt van een recht, namelijk een inperking van de omvang van het recht op omzetting in een gift van een aantal maanden prestatiebeurs.

LJ Nummer

BK4236
Zie het origineel

Bron: Rechtbank Roermond Datum actualiteit: 24 november 2009 Naar boven