Politie Gelderland-Zuid

Drie berovingen op één avond

Nijmegen, 24-11-2009 o Maandagavond en later in de nacht zijn drie personen beroofd. Bij twee van de meldingen die de meldkamer binnenkreeg, ging het om een tasjesroof. De andere melding betrof een pizzakoerier die van zijn geld en pizzas werd beroofd onder bedreiging van een mes. Het speciaal overvallenteam van de politie onderzoekt de berovingen en vraagt getuigen zich te melden.

Maandagavond rond 19.00 uur meldde een 69-jarige vrouw uit Nijmegen dat zij zojuist was beroofd ter hoogte van een sportclub aan de Vossendijk in Nijmegen. Daar liep de vrouw richting de ingang van de sportclub. Zij hoorde een brommer naderen en zag dat er twee personen op zaten. Toen de brommer de vrouw passeerde, rukte de persoon die achterop zat de tas van de vrouw met kracht uit de handen. De bestuurder van de brommer droeg een donkergrijze, wollen muts en de passagier een petje. De brommer ging ervandoor in de richting van de Hatertseweg. De vrouw belde direct met de politie en deze deed vervolgens een SMS-Alert uit met het verzoek aan aangesloten burgers om naar de daders uit te kijken.

Oude Graafseweg
Dezelfde avond, tegen 22.00 uur werd aan de Oude Graafsweg in Nijmegen een pizzakoerier beroofd van zijn geld en pizzas. De koerier werd met een mes bedreigd door een man waarna hij zijn spullen aan de overvaller meegaf. De koerier kon de overvaller beschrijven als een blanke man van ongeveer 20 jaar en hij droeg een donkere pet en een groenachtige jas. De overvaller ging ervandoor in de richting van de Neerbosscheweg in Nijmegen.

Voorstenkamp
Rond 23.30 uur belde een 30-jarige vrouw uit Nijmegen naar de politie met de mededeling dat ze zojuist was beroofd van haar tas. Zij liep over de Voorstenkamp in de wijk Lindenholt in Nijmegen toen achter haar ineens een man kwam aanrennen. Hij rukte haar tas uit haar handen toen hij haar passeerde. De man ging er rennend vandoor in de richting van een nabij gelegen basketbalveldje. Politieagenten gingen direct naar die locatie maar hebben geen dader aangetroffen. Het gaat hierbij om een blanke man van 1.80m en tussen de 27-33 jaar oud. Hij droeg een zwart trainingspak met witte bies en capuchon en daaronder zwarte sneakers met witte streep.

Tips
Heeft u naar aanleiding van de drie berovingen tips voor de politie? Neem dan contact op met het overvallenteam van de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of bel uw tips anoniem door via het nummer 0800-7000.
(13)

Laatst gewijzigd 24-11-2009 15:58 | © Regio Gelderland-Zuid |