Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar internetoplichting

Wijchen, 24-11-2009 o De Districtsrecherche van district Tweestromenland is bezig met een onderzoek in verband met internetoplichting. Op woensdag 18 november hield de politie een 22-jarige verdachte in Wijchen aan, hij zit nog vast. Over een periode van mei en juni dit jaar zijn tot nu toe 17 aangiften binnengekomen.

De verdachte zou via Marktplaats ipods en mobiele telefoons hebben aangeboden. Mensen betaalden netjes, maar kregen vervolgens geen goederen geleverd. Vanuit verschillende korpsen in het land zijn inmiddels 17 aangiften van gedupeerden verzameld. De politie vermoedt dat nóg meer mensen voor producten aan de verdachte hebben betaald, maar deze niet hebben ontvangen. Voor zover de politie hen heeft kunnen traceren, hebben zij een brief thuisgestuurd gekregen met het verzoek alsnog aangifte te doen.

De verdachte werd op 18 november in verzekering gesteld en is afgelopen vrijdag (20 november) voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze stelde de 22-jarige voor de duur van 14 dagen in bewaring. Het rechercheonderzoek gaat intussen verder, onder meer met het horen van getuigen.
(08)

Laatst gewijzigd 24-11-2009 16:30 | © Regio Gelderland-Zuid |