Gemeente Oldenzaal


Gemeente plaatst voorrangsborden op verlengde Griekenlandlaan

24 november 2009

De gemeente heeft op de verlengde Griekenlandlaan acht voorrangsborden geplaatst om de weggebruikers erop te wijzen dat het verkeer van rechts voorrang heeft.

Op de Graven Es, gebied 9 wordt op dit moment druk gebouwd. Dit nieuwe gedeelte begint al vorm te krijgen en een groot aantal woningen is zelfs al bewoond. Alle straten sluiten aan op de verlengde Griekenlandlaan. Dit gedeelte van de Griekenlandlaan valt binnen een 30 km/u zone. Er is dan ook sprake van gelijkwaardige kruispunten. Toch is het niet voor iedereen duidelijk dat het verkeer van rechts voorrang heeft.

Om ter plekke aan alle bestuurders duidelijk te maken dat rechts voorrang heeft, heeft de gemeente Oldenzaal borden geplaatst. Na voltooiing van de bouwwerkzaamheden zal de verlengde Griekenlandlaan definitief ingericht worden. De weg krijgt dan een inrichting, waardoor voor de weggebruiker duidelijk is dat rechts voorrang heeft.

Verkeer van rechts heeft voorrang op gelijkwaardige kruispunten. Dit is een algemeen bekende verkeersregel die bovendien sinds 1 mei 2001 voor alle bestuurders geldt, dus ook voor fietsers.

Onder Woon- en leefomgeving vindt u de rubriek Vragen over verkeer. Daarin wordt antwoord gegeven op veel gestelde vragen over verkeer.