Gemeente Zwolle

Vijf keurmerken voor brede scholen

Datum uitgave persbericht: 11/24/2009

De afgelopen dagen hebben in totaal vijf scholen in Zwolle een Zwolse Brede School Keurmerk ontvangen. De Octopus ontving afgelopen donderdag al uit handen van wethouder Martin Knol het keurmerk. Gisteren waren nog vier scholen aan de beurt, namelijk: Het Veldboeket, Het Atelier, de Jenapleinschool en de Geert Grote School.

Bij de Octopus werd het keurmerk onder luid applaus van de kinderen in ontvangst genomen. Gisteren was het enthousiasme niet minder. Zo lieten de leerlingen van Het Veldboeket ballonnen op. Bij Het Atelier hadden de kinderen een yell ingestudeerd en bij de Geert Grote School mocht de wethouder een kijkje nemen bij een buitenschoolse activiteit.

optimale ontwikkeling van de Zwolse jeugd

In 2001 stelde de gemeenteraad het eerste beleidskader voor de Zwolse Brede School vast. Sinds gisteren kennen we 16 Zwolse Brede Scholen met het keurmerk. De gemeente ziet de brede school als een belangrijk middel om bij te dragen aan condities voor een optimale ontwikkeling van de Zwolse jeugd.

Samenwerkingsverband

De brede school is een samenwerkingsverband tussen partijen die zich bezighouden met opgroeiende kinderen, zoals welzijnswerk, kinderopvang, cultuur- en sportorganisaties. Doel van het samenwerkingsverband is de ontwikkelingskansen van de kinderen te vergroten. Een ander doel is een aansluitende opvang te bieden.

Uitreiking keurmerk Brede School de Octopus

Uitreiking keurmerk Brede School het Veldboeket

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 24-11-2009 tot 23-12-2009

* beleid

* locaties

* film bredeschool

* contact

* links

* actueel