NMBS

Modernisering station Doornik gaat voort

24/11/2009

De voorbije tien jaar kende het station van Doornik verscheidene fases van werkzaamheden met het oog op een verhoging van het comfort en het onthaal van de reiziger. Tijdens de laatste fase werden de loketten gemoderniseerd. In 2010 wordt de vleugel van het gebouw met commerciële concessies onder handen genomen.

In september werden in het station van Doornik nieuwe, modernere loketten in gebruik genomen, evenals diverse heringericht dienstlokalen. Die werkzaamheden maakten deel uit van een omvangrijk moderniseringsprogramma voor het station Doornik dat loopt over tien jaar.

In 2000 werd het geheel van de verwarmingsinstallaties vervangen door uitrusting die hogere prestaties leveren op het vlak van energiebesparing. Het jaar daarop werd het dak compleet vernieuwd. In augustus 2006 werd gestart met de meest spectaculaire fase van het programma met de schoonmaak van de gevels en de vervanging van een groot deel van de metalen ramen en deuren. Bepaalde architecturale elementen van de façade, waaronder de blauwe steen, ondergingen een heel minutieuze restauratie.

De modernisering van het stationsgebouw wordt voortgezet met de uitrusting van een vleugel waarin de commerciële concessies worden in onder gebracht. De winkeltjes en diensten voor de klanten worden geconcentreerd in een heringerichte ruimte in de vleugel aan de kant van Lille, vlakbij het busstation. De wachtzaal zal zo zijn oorspronkelijke ruimte en pracht en praal weervinden. De werkzaamheden gaan half 2010 van start en zullen duren tot het einde van het jaar.