Het Gesprek

Rachel Hazes, Freek de Jonge en André van Duin in Dossier Barend & van Dorp

Amsterdam, 24 november 2009 - Frits Barend keert terug met Dossier Barend&van Dorp. Aan de hand van de meest spraakmakende fragmenten blikt hij samen met Theodor Holman terug op wat jarenlang de populairste talkshow van Nederland was. Gasten van toen zitten nu opnieuw bij Barend aan tafel en bespreken hun anekdotes van toen. Onder hen o.a.: Rachel Hazes en haar kinderen André en Roxeanne over hun vader wijlen André Hazes, maar ook Freek de Jonge en André van Duin.

In deze eerste aflevering praat Jaïr Ferwerda met de hoofdrolspelers van de talkshow: Frits Barend, Henk van Dorp, Jan Mulder, Bert van der Veer (destijds regisseur), Erik de Vries (eindredacteur) en Jan Marijnissen (vaak te gast geweest). Samen blikken ze terug op het succes van het programma

Barend & van Dorp werd van 1999 tot 2006 uitgezonden, eerst bij RTL en het laatste jaar bij Talpa. Onlangs werd de talkshow door recensenten omschreven als het beste programma wat de commerciële televisie in 20 jaar heeft voortgebracht. Het hele archief van Barend & van Dorp is recent gedigitaliseerd door de Stichting Beeld en Geluid in Hilversum. Dit heeft in totaal 1196 uur televisie opgeleverd.

Dossier BvD wordt vrijdag om 22.15 uur uitgezonden en op zaterdag 19.15 uur herhaald.