Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Commissie Algemene Zaken vergadert

De Commissie Algemene Zaken op 24 november, vanaf 20.00 uur in de raadzaal aan de Groen tuin 317.

Op dinsdagavond 24 november vergadert de commissie Algemene Zaken vanaf 20.00 uur in de raadzaal aan de Groen tuin 317. De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar. Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken.
Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda

1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Stadsmarinier IJsselmonde

5. Tweede begrotingswijziging 2009

6. Kengetallen (herijking en initiatiefvoorstel)
7. Actualisering regeling ambtelijke bijstand
8. Regeling van de deelraad inzake behandeling van bezwaarschriften
9. Vragenhalfuur

10. Vaststelling verslag en actiepuntenlijst AZV&F van 22 september 2009

11. Ingekomen stukken

12. Agendavorming commissie AZV&F

13. Sluiting

Stadsmarinier (toelichting bij punt 4.)
De inzet van stadsmariniers in de gemeente Rotterdam is onderdeel van het vijfjaren actieprogramma 2006 2010, Samen werken aan veiligheid, voorkomen en handhaven. Accenten in dit programma zijn jeugd, toezicht en handhaving en wijkveiligheid.
De stadsmariniers opereren los van deelgemeenten of diensten en leggen rechtstreeks verantwoording af aan het college van B&W en de Stuurgroep Veilig.
Het zijn in feite breekijzers, smeerolie en trekkers tegelijk. Ze hebben doorzettingsmacht en geleend gezag van het college. Sinds begin 2007 is een stadsmarinier in IJsselmonde werkzaam. De inzet van de stadmarinier voor IJsselmonde wordt binnenkort beëindigd.
Samen met portefeuillehouder Veiligheid, mw. N. Karisli, wordt teruggekeken op zijn inzet en effecten op de veiligheid.

Begrotingswijziging (toelichting bij punt 5.)
Het dagelijks bestuur presenteert noodzakelijke door te voeren financiële mutaties over de lopend begroting van 2009. Over de voorstellen zal besluitvorming plaatsvinden in de deelraadsvergadering van 10 december aanstaande.

Regeling ambtelijke bijstand (toelichting bij punt 7.) Op basis van artikel 33 van de gemeentewet en artikel 20 van de Deelgemeenteverordening 2002 stelt de raad in een regeling ambtelijke bijstand nadere regels over de ambtelijke ondersteuning vanuit de staande organisatie of door derden.
Op 2 september 2002 heeft de deelraad een dergelijke regeling vastgesteld.
Een nieuwe, geactualiseerde versie is specifieker over de taken van de griffier in het gehele proces van het inschakelen van ambtelijke bijstand.
Na bespreking in de commissie AZV&F vindt vaststelling in de deelraad plaats op 10 december 2009.