Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
20 november 2009
|                                                                              |
Capels college op graffiticursus

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel volgt dinsdag 24 november een graffiticursus bij de graffitimuur aan de Couwenhoekseweg. Behalve deze cursus krijgt het college ook informatie over het doel en het belang van legale graffiti spuitplekken voor de jeugd. Initiatiefnemer is wethouder Aart-Jan Moerkerke. Hij laat zijn collega-collegeleden Capelle zien vanuit zijn wethoudersportefeuille Jeugd.

Graffiti is een actueel onderwerp in Capelle. De tijdelijke houten graffitimuren aan de Couwenhoekseweg in Oostgaarde en aan de Burgemeester van Beresteijnlaan in Schollevaar hebben effect. Er is een duidelijke afname te zien in de meldingen van illegale graffiti. De grootste dalingen zijn te zien in de wijken waar de graffitimuren zijn geplaatst. Deze muren zijn heel populair onder de jongeren: dagelijks zijn nieuwe graffititekeningen te bewonderen. Tijdens de raadsvergadering op 9/10 november besloot de gemeenteraad dan ook E 50.000, - extra aan permanente betonnen graffitimuren te willen besteden. Hiervan kunnen naar verwachting vijf muren worden gerealiseerd.

Wethouder Aart-Jan Moerkerke vindt het belangrijk zijn werk mee te laten beleven door zijn collega's. "Ik zie met eigen ogen dat de graffitimuren effect hebben. Jongeren vinden het geweldig om graffiti te spuiten en dan vind ik het een taak van de gemeente om dit legaal en veilig voor hen mogelijk te maken. Natuurlijk blijven we daarnaast ook illegale graffiti aanpakken. Ik neem mijn collega's graag mee naar de beleefwereld van de jeugd. Hoe kunnen ze die wereld beter ervaren dan wanneer ze zelf aan de slag gaan?", aldus Moerkerke.

Noot voor de redactie,