Ingezonden persbericht


Dinsdag 24 november in World's Untold Stories

THE JIHADI CODE

Nieuw Jihad manifest sluit geweld uit

Een van 's werelds meest gevreesde club Jihadstrijders keert zich tegen al Qaeda. De Libyan Islamic Fighting Group (LIFG) heeft een nieuw, 417 pagina's tellend, Manifest, ofwel Jihad code geschreven, waarin staat dat gewapende strijd onwettig is. De World's Untold Stories documentaire: 'The Jihadi Code' geeft een fascinerend inzicht in hoe deze code tot stand is gekomen, met medewerking van twee belangrijke hoofdrolspelers. Een is de zoon van de Libische leider Muammar Gadhafi, Saif al Islam, en de ander Noman Benotman, voormalig bevelhebber in de LIFG.

CNN's internationale correspondent Nic Robertson verkreeg exclusieve toegang tot de beruchte Abu Salim gevangenis waar de leiders van de groep de nieuwe Jihad code schreven en onderhandelden met veiligheidsbeambten over hun vrijheid. Het is een verhaal van een nieuwe toekomst voor Libië en de grootste en meest geloofwaardige uitdaging voor al Qaeda sinds 9/11. Deze nieuwe Jihad code is een belangrijk signaal naar het Westen.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij en mysterieuze zaken worden onthuld.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie. Het programma duurt een half uur.

World's Untold Stories: The Jihadi Code wordt uitgezonden op:

Dinsdag 24 november om 14.30 uur en 18.30 uur

Zaterdag 28 november om 18.30 uur

Zondag 29 november om 13.00 uur en 20.30 uur


---


Noot voor redacties
Noot voor de redactie (