Ingezonden persbericht


Persbericht
23 november 2009

Deze week PRUFROK #1 LICHT in Tilburg, Den Haag, Amsterdam en Almere: Theater Zeebelt in Den Haag wordt volledig ingesaust om het theater extra lichtgevoelig te maken.. Veemtheater organiseert lezing van Henk van der Geest en nagesprek met Theun Mosk..

Morgen, dinsdag 24 november start de eerste avond van het rondreizende programma PRUFROK met het thema LICHT in de NWE Vorst te Tilburg. Het programma is woensdag 25 november in Den Haag te zien. Willem Marijs zal morgen theater Zeebelt in Den Haag al volledig insauzen om het theater extra lichtgevoelig te maken. Vrijdag 27 november doet PRUFROK hetveem theater in Amsterdam aan. In hetveem theater geeft Henk van der Geest een lezing en is er een nagesprek met Theun Mosk o.l.v. Bert Hana. Het circuit zal eindigen in Almere, zaterdag 28 november in Corrosia!

Hybride kunstenaars werken op de grens van theater en beeldende kunst. Deze kunstenaars zijn niet zomaar in een hokje te plaatsen en verdienen het om een breder podium te krijgen. Zij zouden zichtbaar moeten zijn voor een breder publiek. Vier podia hebben daarom het initiatief genomen om een circuit voor grensverkennende kunsten, onder de titel PRUFROK, te programmeren.

Het eendaagse programma biedt het publiek een unieke kans om meerdere kunstenaars op één avond te zien. De avond is een mix van performances, installaties, presentaties, voorstellingen en discussies. PRUFROK #1 LICHT reist tussen 24 en 28 november 2009 langs de vier podia.

In PRUFROK #1 LICHT onderzoeken kunstenaars de artistieke mogelijkheden van licht. Theatermaker en vormgever Theun Mosk onderzoekt welke beelden hij kan oproepen met licht. Zijn Gloei is een ruimtelijke theaterinstallatie waarin de bezoeker een filmische vertelling ondergaat. Michiel Pijpe is beeldend kunstenaar die het theater als zijn werkgebied gebruikt. Met trage bewegingen van zijn lichaam en verschillende kleuren licht, biedt Michiel Pijpe een totaal nieuwe beleving van lichaam en ruimte. Mediakunstenaar Geert Mul onderzoekt al meer dan 13 jaar de mogelijkheden en de visuele grammatica om beelden met elkaar te combineren in installaties. Hij gaat in op zijn haat/liefde verhouding met interdisciplinaire en technologische kunst.

Speellijst:
TILBURG THEATER DE NWE VORST di 24 november 2009, 20.00 uur, ¤ 7,50 DEN HAAG ZEEBELT THEATER wo 25 november 2009, 20.00 uur, ¤ 12,- AMSTERDAM HETVEEM THEATER vr 27 november 2009, 20.30 uur, ¤ 12,- ALMERE CORROSIA! za 28 november 2009, 20.00 uur, ¤ 7,50

Prufrok is een gezamenlijk initiatief van Theater De NWE Vorst (Tilburg), Theater Zeebelt (Den Haag), hetveem theater (Amsterdam) en Corrosia! (Almere). Prufrok wordt mede mogelijk gemaakt door NFPK.

www.prufrok.nl