Dienstenbond CNV

Nieuws

23 november 2009

Principeakkoord Sociaal Plan KRO

Tijdens een constructief overleg vorige week heeft CNV Media met de directie een principeakkoord bereikt over het Sociaal Plan bij de KRO. Tijdens een ledenbijeenkomst op donderdag 19 november zijn de hoofdpunten uit het plan besproken en toegelicht. Omdat op dat moment niet alle leden aanwezig konden zijn vragen wij u langs deze weg om u uit te spreken over het bereikte resultaat.

De belangrijkste wijzigingen en aanvullingen op een rijtje: Boventallige medewerkers zullen vrijgesteld worden van werkzaamheden indien dit noodzakelijk is voor sollicitaties, outplacement- en/of opleidingsactiviteiten.
Indien aangetoond kan worden dat een bepaalde vakgerichte opleiding noodzakelijk is voor het verkrijgen van een nieuwe functie elders, zal de directie, in bijzondere gevallen, de extra kosten voor een dergelijke opleiding op zich nemen (boven het reeds gereserveerde budget van 6500 euro).
Bij het berekenen van de ontslag vergoeding zal geen rekening meer worden gehouden met eventueel te ontvangen verzekeringsgelden (b.v. WW).
Voor het berekenen van de ontslagvergoeding wordt gebruik gemaakt van de `Goed Leven Formule'.

U kunt het gewijzigde sociaal plan in de bijlage zelf inzien:

Stemming
CNV Media is van mening dat er een goed resultaat is bereikt. Het gewijzigde sociaal plan mag met recht sociaal worden genoemd. Daarom leggen wij het akkoord ook positief ter stemming aan u voor. Uiteindelijk is het woord natuurlijk aan u. Gezien het tijdspad van de reorganisatie bij de KRO is hierbij enige haast geboden. Daarom vragen wij u uw stem voor vrijdag 27 november uit te brengen. Per post is dat eigenlijk niet meer haalbaar; daarom vragen wij u gebruik te maken van een email. Wij hopen dat u begrip heeft voor deze relatief korte periode en methode van stemming.

U kunt uw stem mailen naar
p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl
Vermeld in de email a.u.b. uw naam, lidnummer en adres. En natuurlijk of u wel of niet akkoord gaat met het behaalde principeakkoord. Eventuele opmerkingen zijn natuurlijk welkom!