Ingezonden persbericht


NIET BESTEMD VOOR PUBLICATIE OF VERSPREIDING IN DE VERENIGDE STATEN,

CANADA, JAPAN OF AUSTRALIË

PERSBERICHT

Amsterdam, 24 november 2009

BEURSINTRODUCTIE DELTA LLOYD: UITOEFENING
VAN DE OVERTOEWIJZINGSOPTIE

Delta Lloyd Groep maakt, in verband met de recente beursintroductie van Delta Lloyd N.V. ("Delta Lloyd Groep") op 3 november 2009, bekend dat de Joint Global Coordinators, Goldman Sachs International en Morgan Stanley, hun overtoewijzingsoptie gedeeltelijk hebben uitgeoefend.

De Joint Global Coordinators hadden een optie verkregen op maximaal 6.350.000 extra gewone aandelen. Als gevolg van de uitoefening van de overtoewijzingsoptie met 4.550.000 gewone aandelen stijgt de free float van aandelen Delta Lloyd van 38,3% tot 41,1% en stijgt de totale opbrengst van de beursintroductie tot 1,09 miljard. Aviva Plc ontvangt de netto opbrengst van de uitoefening van de overtoewijzingsoptie.

Voor nadere informatie over Delta Lloyd Groep en de beursintroductie verwijzen we naar het bericht over de introductiekoers d.d. 3 november 2009 (pricing statement) en het prospectus d.d. 19 oktober 2009. Deze documenten kunnen via de website van Delta Lloyd Group (www.deltalloydgroep.com) worden verkregen.

OVER DELTA LLOYD GROEP
Delta Lloyd Groep is een financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van levensverzekeringen, schadeverzekeringen en vermogensbeheer, alsmede bancaire producten en diensten, met als voornaamste markten Nederland en België. In Nederland is Delta Lloyd Groep vooral actief onder de merknamen Delta Lloyd, OHRA en ABN AMRO Verzekeringen. In België opereert de Groep met name onder de naam Delta Lloyd.

In Nederland voert Delta Lloyd Groep een multi-brand, multi-channel strategie. Hierdoor kan zij haar verzekerings- en overige financiële producten en diensten aan een breed bestand van

bestaande en potentiële klanten aanbieden. Via haar verschillende distributienetwerken heeft Delta Lloyd Groep toegang tot ongeveer zes miljoen bestaande en potentiële klanten in Nederland, waaronder ongeveer vier miljoen bestaande klanten van ABN AMRO Bank, en ongeveer een miljoen klanten in België.

Delta Lloyd Groep is van mening dat haar omvangrijke distributienetwerk, sterke naamsbekendheid en gevarieerde productmix sterke concurrentievoordelen zijn. In het bijzonder wil Delta Lloyd Groep de beoogde groei realiseren via haar expertise op de collectieve pensioenmarkt, een sterkere klantpenetratie binnen de joint venture met ABN AMRO en de verdere uitbouw van haar sterke vermogensbeheerbedrijf. Daarnaast is Delta Lloyd Groep, dankzij geslaagde selectieve acquisities en samenwerkingsverbanden, haar krachtige kapitaalpositie en aanwezigheid in de markt, goed gepositioneerd om toekomstige consolidatiemogelijkheden en potentiële synergievoordelen te benutten.

Strategie van Delta Lloyd Groep
Delta Lloyd Groep wil gezien worden als de meest betrouwbare en gerespecteerde verzekeraar en financiële dienstverlener in haar belangrijkste markten, die haar klanten zekerheid biedt door middel van het verzekeren van risico's, inkomensbescherming en vermogensvorming. Op de middellange termijn ambieert Delta Lloyd Groep een positie in de top drie op de Nederlandse verzekeringsmarkt en in de top vijf op de Belgische verzekeringsmarkt.

Om deze doelstellingen te verwezelijken, legt de strategie van Delta Lloyd Groep de nadruk op het benutten van de kracht van het brede distributieplatform, de sterke merknaam en het brede productaanbod teneinde het marktaandeel te vergroten. Voortdurende verbetering van de kostenefficiency en de winstgevendheid en gebruikmaking van de sterke financiële positie om overnamekansen die zich voordoen te benutten, spelen hierbij een belangrijke rol. Om de vooruitgang te kunnen kwantificeren, zijn duidelijke en specifieke financiële doelstellingen geformuleerd. Delta Lloyd Groep is van mening dat de strategie zal bijdragen aan waardecreatie voor haar aandeelhouders en haar in staat zal stellen om op de lange termijn voordelen te realiseren voor alle belanghebbenden: klanten, aandeelhouders, distributiepartners, medewerkers, leveranciers en de maatschappij.

Deze aankondiging vormt geen prospectus of een aanbod of uitnodiging om effecten te kopen. Elk aanbod tot de koop van effecten zal worden gedaan, en elke investeerder zal zijn investering dienen te maken, uitsluitend op basis van de informatie zoals deze is opgenomen in het prospectus. Het prospectus is gratis verkrijgbaar ten kantore van Delta Lloyd of via de website van Euronext Amsterdam (alleen voor Nederlandse ingezetenen).

Deze documenten vormen geen aanbod tot de verkoop van effecten in de Verenigde Staten. De in deze documenten genoemde effecten zijn niet geregistreerd ingevolge de U.S. Securities Act van 1933, zoals laatstelijk gewijzigd (de "Securities Act") en mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten, tenzij deze zijn geregistreerd ingevolge de Securities Act of zijn vrijgesteld van registratie ingevolge enige uitzonderingsbepaling daarop. Er zal geen openbaar aanbod van deze effecten worden gedaan in de Verenigde Staten.

In verband met de offering mag Morgan Stanley & Co. International plc als Stabilisation Agent, of haar vertegenwoordigers, namens de Underwriters, voor zover toegestaan onder de toepasselijke rechtsregels, overtoewijzen of transacties verrichten teneinde de marktprijs te ondersteunen van de gewone aandelen van Delta Lloyd N.V., of enige opties, warrants of rechten met betrekking tot, of andere belangen in, de gewone aandelen, voor zover van toepassing, of andere effecten van Delta Lloyd N.V. Deze activiteiten kunnen de marktprijs van de gewone aandelen van Delta Lloyd N.V. verhogen tot, of handhaven op, een marktprijs boven onafhankelijke marktniveaus, of een verlaging van de marktprijs van de gewone aandelen in Delta Lloyd N.V. tegengaan of vertragen. Dergelijke transacties kunnen worden uitgevoerd op Euronext Amsterdam, in de over-the-counter markt, of anderszins.

The Stabilisation Agent en haar vertegenwoordigers zijn niet verplicht om over te gaan tot deze activiteiten en derhalve kan niet gegarandeerd worden dat deze activiteiten daadwerkelijk zullen plaatsvinden. Dergelijke stabilisatie, indien aangevangen, kan te allen tijde worden stopgezet en moet binnen 30 dagen na de First Trading Date worden beëindigd. De Stabilisation Agent is niet voornemens om de omvang van enige stabilisatietransacties in verband met de offering openbaar te maken, behoudens voor zover vereist door wet of regelgeving.

Delta Lloyd N.V., de Selling Shareholder en de Underwriters geven geen van allen een verklaring of voorspelling inzake de richting of de omvang van de invloed die bovenstaande transacties kunnen hebben op de prijs van de gewone aandelen in Delta Lloyd N.V.. Daarnaast geven Delta Lloyd N.V., de Selling Shareholder en de Underwriters geen van allen een verklaring dat de Stabilisation Agent zal overgaan tot deze transacties of dat deze transacties, indien aangevangen, niet zonder bericht zullen worden stopgezet.




Ingezonden persbericht