Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 23 november

Alkmaar, 23-11-2009 o 14.00 uur

Voetganger gewond na aanrijding

Den Helder, zondag 22 november

Een 77-jarige voetganger uit Den Helder raakte zondagavond rond 20.30 uur gewond bij een aanrijding op de Middenweg. Een 51-jarige automobiliste uit Den Helder zag de man op het zebrapad over het hoofd en reed hem aan. Het 77-jarige slachtoffer werd met in ieder geval een gebroken bovenarm en gebroken bekken per ambulance overgebracht naar het Gemini ziekenhuis.

58 km/u te hard

Den Helder, zondag 22 november

Een 23-jarige automobilist uit Den Helder moest zondagmiddag zijn rijbewijs inleveren. Hij reed op de Huisduinerweg een laserguncontrole voorbij met 112 km/u. Op deze weg is 50 km/u toegestaan. Na correctie bleef 108 km/u over; 58 km/u te snel. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren.

Getuigenoproep mishandeling

Medemblik, zondag 22 november

Een 16-jarige jongen uit Medemblik is zondagochtend rond tussen 03.00 en 03.45 uur mishandeld in de Walesteeg door een groep van circa 15 Turks uitziende jongens. De jongen kwam samen met een vriend een horecagelegenheid uitlopen en stond nog wat te praten tegen een muurtje toen één van de jongens uit de groep hem een vuistslag in het gezicht gaf. De jongen viel door de klap op zijn knieën. Hij werd door meerdere personen op zijn hoofd en bovenlichaam geslagen. Hij liep door de mishandeling een snee boven zijn wenkbrauw en een dik oog.

Omdat het nogal druk was in het centrum van Medemblik rond bovengenoemd tijdstip moeten er getuigen zijn die iets gezien hebben. De politie sluit niet uit dat meerdere mensen deze nacht slachtoffer zijn geworden van mishandeling door de deze groep. Heeft u iets gezien of bent u zelf slachtoffer geworden van mishandeling en heeft u zich nog niet gemeld bij de politie? Neemt u dan contact op met de politie in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).