Ingezonden persbericht


IDS Scheer handhaaft partnerstrategie na integratie ARIS met webMethods

Den Haag, 24 november 2009 â¤* IDS Scheer handhaaft zijn partnerstrategie voor het ARIS Platform. In juli 2009 kondigde Software AG aan IDS Scheer te willen overnemen. Als gevolg hiervan zijn er plannen om ARIS met webMethods te integreren. Deze integratie brengt BPM op een hoger plan.

Dat stelde dr. Wolfram Jost, lid van de raad van bestuur van IDS Scheer, tijdens het slot van de gebruikersconferentie ProcessWorld on Tour 2009 in Kopenhagen op woensdag 11 en donderdag 12 november 2009.

IDS Scheer blijft ook in de toekomst werken aan verdere integratie met andere platforms, waaronder Oracle, SAP, Tibco en Microsoft. Op die manier kunnen klanten optimaal profiteren van de voordelen die Business Process Management biedt.

IDS Scheer presenteerde tijdens ProcessWorld on Tour enkele nieuwe producten, waaronder ARIS Process Governance, ARIS MashZone (mashup-technologie), ARIS Express (gratis te downloaden via www.ariscommunity.com) en ARIS Process Performance Manager 5.0.

Verder waren er presentaties van onder andere ASR, Infineon, The Coca-Cola Company, Tieto, Hitachi Construction Machinery Europe, Volvo en Standard Bank South Africa over projecten binnen deze organisaties op het gebied van Business Process Management, Enterprise Architecture, Governance, Risk & Compliance, Process-Driven SAP en Process Intelligence & Performance Management.

Over IDS Scheer
IDS Scheer is marktleider op het gebied van Business Process Management (BPM). Het bedrijf biedt software, oplossingen en diensten voor bedrijven en overheidsinstellingen wereldwijd. Met het ARIS Platform voor Process Excellence biedt IDS Scheer een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en beheersing van bedrijfsprocessen. Dankzij de geïntegreerde aanpak van ARIS Value Engineering (AVE) kan IDS Scheer bedrijfsstrategieën, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en de beheersing en verbetering van processen met elkaar verbinden. Ongeveer drieduizend medewerkers in ruim zeventig landen ondersteunen de 7.500 klanten van het bedrijf. In 2008 realiseerde IDS Scheer een omzet van ruim 399 miljoen euro. IDS Scheer is in 1984 opgericht door professor August-Wilhelm Scheer. Het bedrijf is genoteerd aan de TecDAX van de Frankfurt Stock Exchange (Duitsland) en heeft dochterbedrijven in dertig landen. Voor meer informatie: www.ids-scheer.com.

In Nederland werkt IDS Scheer o.a. voor de Hogeschool van Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Maastricht, KLM, Cofely, ABN AMRO, Fortis, ING, Rabobank, Unibail-Rodamco, TNT, Océ, ministerie van Defensie, ministerie van Verkeer en Waterstaat, het Centraal Justitieel Incasso Bureau, het Kadaster, de Luchtverkeersleiding Nederland, ICTRO (ICT Rechterlijke Organisatie) en het shared service center P-Direkt.