VerkeersInformatieDienst


Aanhanger kantelt op A27

24 november 2009, 09:33
Op de A27 Almere - Gorinchem is aan het einde van de ochtendspits een busje met aanhanger in de problemen gekomen. Ter hoogte van het verdrijvingsvlak op de A27 waar het verkeer ook naar de A28 kan rijden is waarschijnlijk door een stuurfout de zwaarbeladen aanhanger gaan scharen en is de combinatie over de kop geslagen. De aanhanger kwam hierbij op zijn kop op de linkerrijstrook naar de A28 terecht, het busje kon snel weer worden weggerold.

Tussen het knooppunt Eemnes en het knooppunt Lunetten kwam 17 kilometer file te staan en werden er 2 rijstroken afgesloten. De vertraging voor de weggebruiker liep snel op tot meer dan een half uur.

Richting Utrecht was op de A27 een kijkersfile ontstaan van vier kilometer tussen Houten en het knooppunt Rijnsweerd en op de A28 was door het ongeval eveneens vertraging ontstaan. Vanuit Amersfoort richting Utrecht kwam op de A28 tien kilometer verkeer stil te staan tussen Soesterberg en het knooppunt Rijnsweerd met ook daar lange vertraging voor het verkeer.

Om 09:40 uur konden de rijstroken weer worden vrijgegeven.