Ingezonden persbericht


Bijgevoegd vindt u de release populair van week 45.

Rabih Abou-Khalil: Selection
ENJ 95252
Selection is een overzicht van de belangrijkste stukken van Rabih Abou-Khalil, een soort 'Best of' dus. Geboren in Libanon in 1957, in de vroege jaren tachtig de eerste schreden op het muziekpodium gezet en een totaal eigen stijl ontwikkeld. Enja heeft gemeend de man in het zonnetje te moeten zetten en daarom zijn een zestal titels uit de uitgebreide backcatalogus van Rabih tijdelijk voor een aantrekkelijke prijs leverbaar, dezelfde prijs als deze verzamelaar. Zie hiervoor bijgevoegd sheet.

Sonia Theodoridou sings Jacques Brel
KTD 6001
En alweer een nieuwe uitgave op ons eigen EtceraNOW label! Deze maal geen jazz, maar onvervalst chanson met enkel nummers van Jacques Brel. Sonia Theodoridou werd in veria (Griekenland) geboren en studeerde in Athene, Keulen en Londen. Ze verhuisde naar Zwitserland en keerde na een periode van twintig jaar toch weer terug naar haar vaderland. Zij is een internationaal erkende artieste, die met veel succes in de meest prestigieuze theater's en opera's van Europa optrad. Behalve voor opera, heeft ze een groet voorliefde voor het werk van Jacques Brel, wat heeft geresulteerd in deze cd. Zoals ze in het hoesje vertelt: 'Brel appeared like Cupid inside my heart. He used his charms, took my breath away and as a result I wanted to express all of these feelings through his music.' Met veel passie brengt ze nummers als Les bonbons, J'arrive, Ne me quitte pas en Amsterdam, dit alles begeleid door grotendeels klassieke instrumenten.

Verder verschenen:
Een documentaire rondom Yusef Lateef op DVD.
Het Arte Quartet brengt een mix van modern klassiek en jazz op Different Worlds. Enkele heruitgaven op Westwind met o.a. Pat Metheny, John Scofield en anderen.