Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 24 november 2009

Online VersaPOD-video van Siemon toont verhoogd thermisch rendement van datacenters

Netwerkbekabelaar Siemon heeft een video online gezet waarin te zien is hoe het VersaPOD-systeem, de compacte behuizingsoplossing voor datacenters, inspeelt op de huidige kritieke eisen voor datacenters. Met VersaPOD wordt een hogere kabeldichtheid bereikt en het thermische rendement verbeterd en is de netwerkapparatuur beter toegankelijk.

"Doordat datacenters per vierkante meter steeds duurder worden en het energieverbruik verder stijgt, is de druk op de IT-infrastructuur en bekabeling toegenomen", aldus Graeme Stoker, Marketing Manager EMEA bij Siemon. "Deze video laat zien hoe de VersaPOD-serverkast het energierendement verbetert, de beschikbare ruimte optimaal benut en de werkomstandigheden in het datacenter naar een hoger plan tilt."

Tony Robinson, Global Account Manager bij Siemon, laat zien hoe het exclusieve zero-U-systeem van de VersaPOD door vertical patching de verticale ruimte tussen gekoppelde servers die nodig is voor patching en kabelmanagement optimaal benut. De zero-U patching configuratie ondersteunt tot wel 1152 koperen poorten of 5184 glasvezelpoorten tussen de verschillende VersaPOD-sets. Hiermee komt belangrijke horizontale rack-ruimte vrij voor netwerkapparatuur, hetgeen voor een optimale kabeldichtheid zorgt op een minimale oppervlakte.

Ook laat Tony Robins zien hoe de netwerkapparatuur in de serverkast gemakkelijk bereikbaar is via deuren die aan beide zijden voorzien zijn van scharnieren en dus zowel van links naar rechts als van rechts naar links openen. De gedeelde deuren aan de achterkant van de VersaPOD zijn zelfs voorzien van vier scharnieren; dat betekent dat ieder deurdeel onafhankelijk van de andere delen verwijderd of in twee richtingen geopend kan worden. De geperforeerde voor- en achterdeuren maken een airflow van meer dan 70% mogelijk. Dit zorgt voor een optimaal thermisch rendement.

Tevens laat de video een kenmerkende toepassing zien van de VersaPOD, waaronder netwerkserver- en opslagstructuren en de daaraan gerelateerde patching en kabelroutering.

De video is te vinden op de VersaPOD-pagina van de Siemon-website op http://www.siemon.com/uk/versapod/


---