Gemeente Delft

B&W wil volwaardig intercitystation in Delft

Het college heeft een verzoek ingediend bij de NS om van station Delft een volwaardig intercitystation te maken. Momenteel stoppen alleen intercitytreinen van en naar station Den Haag Centraal op het station.

Wethouder Anne Koning: "De bereikbaarheid per openbaar vervoer wordt steeds belangrijker. Op regionale en interregionale verbindingen is de trein het belangrijkste alternatieve vervoermiddel voor de auto. Met Stedenbaan werken we aan stations waar een trein vaak kan stoppen. Een intercitystation is een stap de goede kant op, denken wij."

De komende jaren wordt de spoortunnel aangelegd. Deze tunnel maakt het mogelijk om op termijn een traject met vier sporen te realiseren. Hierdoor wordt station Delft een nog belangrijker OV-knooppunt. Het college vindt het goed om reizigers hier vast aan te laten wennen en vooruitlopend hierop station Delft tot een volwaardig intercitystation te maken.

Enige tijd geleden is het HSL-tracé tussen Amsterdam en Rotterdam in gebruik genomen. Hierdoor is meer ruimte ontstaan op het spoortracé bij Delft. Het college denkt dat het hierdoor mogelijk is om intercitytreinen weer op Station Delft te laten stoppen. Delft is in het verleden wel een intercitystation geweest, maar is dat sinds enige jaren niet meer.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft