Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Fred Mustert: 'De derde ster is wel gevallen'

Michelinster voor restaurant met mooiste damestoilet

ROTTERDAM - ,,Voor mij is de derde ster wel gevallen", juicht de dolgelukkige patron-cuisinier Fred Mustert van Restaurant Fred in Rotterdam. Hij kookte in restaurant Zwethheul een ster, vervolgens in La Vilette en vanochtend hoorde hij dat Michelin hem voor zijn nieuwe restaurant Fred heeft bekroond met een Michelinster.

Fred opende vorig jaar maart de deuren van zijn restaurant op het einde van de skyline van Rotterdam op de Honingerdijk. Behalve goed koken viel het restaurant op door het bijzondere interieur.Mustert: ,,Ik wilde geen doorsnee-zaak, ik wilde iets gedurfds met stijl." De sfeer van restaurant Fred is een mengelmoes van de art deco periode van Rotterdam van voor het bombardement en moderne jazzy invloeden. Het met de hand belegde gouden plafond waarin honderden ledlampjes branden geven het restaurant een kosmopolitische sfeer.

Het meest spraakmakende onderdeel van het restaurant is het damestoilet dat van onder tot boven is opgetrokken uit geslepen glas met ornamenten.
De kookstijl van Fred Mustert is modern Frans. ,,Ik kook rechttoe rechtaan en werk met de beste producten", zegt de chef. De menukaart bestaat uit duogerechten: Kreeftjes met kalfstartaar, griet met tonijn, coquilles met eendenlever.
Een 4-gangenmenu kost ¤ 59,90, een driegangen lunchmenu ¤ 39,50. Fred is open van maandag tot en met zaterdag. Zaterdag geen lunch. Valetparking is aanwezig.


Noot voor redacties