Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 24 november 09

toneelgroep amsterdam verovert london

Ondanks de ongelukkige val van Hans Kesting tijdens de voorstelling Romeinse tragedies op vrijdag de 13de in Amsterdam, stond diezelfde voorstelling afgelopen weekend - inclusief Hans Kesting in rolstoel - in the Barbican Centre te London.

Publiek en pers waren laaiend enthousiast. The Guardian recenseert de voorstelling als 'Unmissable' en '...is about as good as theatre gets; combining astonishingly inventive stagecraft with glorious acting, raw as an open wound,...' en The Independent bloklettert: 'Shakespeare as never before' en roept iedereen op om naar Amsterdam af te reizen om de rest van Toneelgroep Amsterdam's repertoire te bekijken. Opvallend was het grote aantal 'twitteraars' in het publiek, die live vanuit de voorstelling verslag deden. Na het Zürcher Theater Spektakel en het Festival Dialog in Wroclaw eerder dit jaar, gaat ook London helemaal plat voor Romeinse tragedies. De besprekingen om ook de voorstelling Antonioni project naar London te halen, verlopen voorspoedig.

Romeinse tragedies ging tijdens Holland Festival 2007 in première en werd geselecteerd voor het Theaterfestival van Nederland en Vlaanderen. Daarna reisde de voorstelling naar festivals in Braunschweig, Wenen en Avignon. Chris Nietvelt werd voor haar rol als Cleopatra bekroond met de Theo d'Or 2008 en Hans Kesting en Frieda Pittoors ontvingen nominaties voor respectievelijk de Louis d'Or en de Colombina.

Referenties:
http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/theatre-dance/reviews/roman-tragedies-barbican-centre-london-1826413.html http://www.guardian.co.uk/stage/2009/nov/21/roman-tragedies-lyn-gardner-review

EINDE PERSBERICHT /