Gemeente Apeldoorn

Inspraak beleid perifere en grootschalige detailhandel

In de detailhandelsvisie 'Een boodschap voor iedereen' uit 2003 stelt de gemeente het beleid voor winkels vast. Eén van de onderdelen van de visie is het beleid voor 'perifere en grootschalige detailhandel'. Vanwege de vele veranderingen die zich de laatste jaren hebben voorgedaan op dat vlak heeft de gemeente dat beleid aangescherpt. Deze herijking staat te lezen in de notitie 'Perifere en grootschalige detailhandel gemeente Apeldoorn, herijking van beleid' en die gaat vanaf 20 november in de inspraak.

De perifere en grootschalige detailhandel is de afgelopen jaren sterk veranderd. Naast de aanpassingen van de landelijke regels zijn ook het gedrag van de consument én de vraag van de ondernemers veranderd. In de notitie 'Perifere en grootschalige detailhandel gemeente Apeldoorn, herijking van beleid' worden er nieuwe lijnen voor het beleid uitgezet. De notitie ligt ter inzage op het Stadhuis en is daarnaast te vinden op de gemeentelijke internetsite, www.apeldoorn.nl/inzage.

Dinsdag 24 november van 19.00 uur tot 21.00 uur vindt er een informatiebijeenkomst plaats in de raadzaal van het stadhuis. Tijdens deze bijeenkomst wordt het nieuwe beleid voor perifere en grootschalige detailhandel gepresenteerd en is er gelegenheid vragen te stellen. De inspraaktermijn loopt tot en met donderdag 17 december 2009.



---- --