Gemeente Urk

Actuele informatie over stille tocht en andere activiteiten

Op dinsdag 24 november worden in verband met het overlijden van Dirk Post diverse activiteiten georganiseerd. Lees hier de actuele informatie vanuit het gemeentehuis.

Inloop voor jongeren (maandagavond 23 november en dinsdag 24 november) Er is een inloop voor jongeren georganiseerd hedenavond en morgen de gehele dag, voor jongeren die willen praten over het verlies van Dirk. We kunnen ons voorstellen dat jongeren met enorme vragen rond lopen of gewoon hun verhaal kwijt willen. Dit kan in De Skuil op maandag 23 november van 18.00 tot 22.00 uur en op dinsdag 24 november van 9.00 tot 20.00 uur. Er zijn mensen aanwezig die goed kunnen luisteren. Als men persoonlijk met iemand wil praten ook na genoemde tijden, kan dit met Pieter ten Napel, tel.06-13495970.

Deze inloop heeft een besloten karakter en is niet toegankelijk voor de pers. Gemeente Urk en de diverse instanties die hierbij betrokken zijn vinden het belangrijk dat jongeren hun verhaal kwijt kunnen zonder geconfronteerd te worden met journalisten. Er zijn professionals aanwezig, waaronder predikanten en jongerenwerkers, die de opvang van de jongeren verzorgen.

Stille tocht (dinsdag 24 november)

Op dinsdagavond 24 november wordt een stille tocht georganiseerd door vrienden van Dirk en de gemeente Urk. De tocht start om 19.00 uur bij de Frits Bodeschool en eindigt bij het gemeentehuis. Burgemeester Jaap Kroon, andere bestuurders en vertegenwoordigers van de kerken en het onderwijs zullen meelopen met de stille tocht. Aan het einde van de tocht zal bij het gemeentehuis, waar ook een speciaal persvak wordt ingericht, een korte toespraak houden door burgemeester Jaap Kroon. Deelnemers aan de stille tocht worden verzocht auto's te parkeren bij het winkelcentrum Urkerhard. Bussen worden ingezet om de mensen die de tocht hebben gelopen terug te brengen naar het Urkerhard. De route is als volgt:

- start om 19.00 uur bij de Fritsbodeschool (hoek Vlaak/Nagel)
- via de Vlaak de Rotholm op, vervolgens rechtsaf De Reede in
- De Reede gaat over in De Akkers

- Op de rotonde Akkers/Damlaan de Damlaan in
- Vervolgens de Singel op

Â

Oproep aan de media
Er is momenteel veel persbelangstelling voor het tragische overlijden van Dirk Post. Burgemeester Jaap Kroon begrijpt dat de gebeurtenissen als ingrijpend worden ervaren en dat er ook sprake is van maatschappelijke impact. Dat neemt niet weg dat er ook nadrukkelijk respect dient te zijn voor de wensen en de privacy van de familie van Dirk Post. Wat de familie door moet maken is onbeschrijfelijk. Daarvoor vraagt burgemeester Kroon ieders aandacht. Kroon verzoekt de media terughoudendheid te betrachten om het gezin rust te gunnen om het verlies enigszins te kunnen verwerken.

Â

Burgemeester Kroon roept dan ook alle redacties op om op 23 november 's avonds niet aanwezig te zijn in het gebied rond het rouwcentrum en op dinsdag 24 november gepaste afstand te houden voor, tijdens en na de uitvaart. De familie en nabestaanden hebben uitdrukkelijk gevraagd om de kerkdienst en de begrafenis intiem en besloten te houden. Gemeente Urk doet daarom met klem een beroep op de media om hier serieus rekening mee te houden.


23 november 2009