Ingezonden persbericht


Persbericht

Antoon Vermeer eerste erelid ZLTO en onderscheiden met gouden ZLTO-speld met briljant

Antoon Vermeer is vanmiddag tijdens de algemene vergadering van de ZLTO benoemd tot erelid van de ZLTO. Vermeer is daarmee het eerste erelid van de ZLTO. Na de vergadering is hij onderscheiden met de gouden ZLTO-speld voorzien van een briljant vanwege het erelidmaatschap en heeft hij van de commissaris van de koningin in Noord-Brabant de provinciale onderscheiding Hertog Jan ontvangen.

Tijdens de algemene vergadering van de ZLTO heeft Antoon Vermeer vanmiddag het voorzitterschap overgedragen aan zijn opvolger Hans Huijbers. Antoon Vermeer stopt na 13 jaar als ZLTO-voorzitter. Hans Huijbers is vanaf nu voorzitter. Vice-voorzitter Peter de Koeijer heeft Antoon Vermeer geprezen voor zijn bijzonder grote inzet voor de land- en tuinbouw in het algemeen en voor de ZLTO in het bijzonder. Vermeer is een van de grondleggers van de ZLTO. Hij heeft vanaf het begin vorm en inhoud gegeven aan de ontwikkeling en de koers van de organisatie.

Als bijzondere blijk van waardering is Antoon Vermeer door de algemene vergadering benoemd tot erelid van de ZLTO. Hij is daarmee het eerste ZLTO-erelid. Aansluitend is hij in aanwezigheid van bestuur en bestuurlijk platform, afdelingsvoorzitters en medewerkers onderscheiden met de gouden ZLTO-speld voorzien van een briljant vanwege het erelidmaatschap.

Antoon Vermeer toonde zich bijzonder vereerd met de onderscheidingen en prees de bestuurders en de werkorganisatie voor het vertrouwen dat hij als voorzitter heeft gekregen en voor de kracht van de organisatie om een eigen visie te ontwikkelen en keuzes te maken.

Aansluitend ontving Antoon Vermeer uit handen van de commissaris van de Koningin in Noord-Brabant, Wim van de Donk, de provinciale onderscheiding Hertog Jan.

De ZLTO is de vereniging van boeren en tuinders in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. De ZLTO heeft ruim 18.000 leden die ruim 10.500 agrarische bedrijven vertegenwoordigen.