Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Oud-West

---

Stralende winkelstraten in Oud-West

24 november 2009

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West brengt duurzame feestverlichting aan in de winkelstraten. Het is de bedoeling om met deze éénmalige actie de winkelstraten bijzonder aantrekkelijk te maken door ze een schitterende feestelijke uitstraling te geven. Daarnaast wil het Dagelijks Bestuur de winkeliers in deze tijd van crisis een extra steuntje in de rug geven. Er zijn zeven winkelstraten in Oud-West met veel gevarieerde winkels en een breed aanbod van producten.

Bouwe Olij, Portefeuillehouder Economie; `'Ik vind het belangrijk voor de ondernemers dat onze winkelstraten er mooi en feestelijk uitzien, vooral in de decembermaand. Als Dagelijks Bestuur dragen we hier graag aan bij. We proberen dit wel zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk te doen door het aanbrengen van led verlichting".

De verlichting

De duurzame ledverlichting wordt aangebracht in de winkelstraten waar nog geen of weinig feestverlichting is. Het gaat hierbij om de Bilderdijkstraat, De Clercqstraat, Overtoom, Kinkerstraat en de Eerste Contantijn Huygensstraat. De straten worden ondermeer versierd met verlichte boomslingers en ornamenten.

Het stadsdeel brengt de verlichting eind november aan zodat alle zeven winkelstraten van Oud-West stralend de feestdagen tegemoet gaan.