Lichte omzetstijging Fisherman's Friend in Nederland


Steranijs in Fisherman's Friend zorgt voor sterk verhoogde vraag in Groot-Brittannië

OISTERWIJK, 20091124 -- De omzet van Fisherman's Friend in Groot-Brittannië is het afgelopen half jaar met 43% gestegen. Reden voor deze forse stijging is dat er steranijs in de lozenges is verwerkt. Volgens veel Britten helpt dit ingrediënt tegen de Mexicaanse griep. Dit omdat steranijs het hoofdbestanddeel is van bekende griepremmers. `In Nederland laat Fisherman's Friend ook een omzetstijging zien', aldus Monique Koelink, Product Manager Fisherman's Friend. `Deze is vooralsnog niet toe te schrijven aan het Groot-Brittannië-effect.'

Fisherman's Friend verzorgt de keel
De Engelse apotheker James Lofthouse ontwikkelde in 1865 Fisherman's Friend. De lozenges waren bedoeld voor oceaanvissers die te kampen hadden met griep en verkoudheid. Fisherman's Friend verzorgt de keel. Mond, keel en neus varen er wel bij. Kijk voor meer informatie op www.sterkspulhe.nl.

Steranijs
Steranijs wordt al duizenden jaren gebruikt voor verlichting bij verkoudheid en griep. Vooral in de traditionele Chinese geneeskunde werd anijs om medische redenen veelvuldig toegepast. In thee voor de behandeling van reuma, maar ook voor een betere spijsvertering.
Bekende griepremmers maken ook gebruik van de bijzondere eigenschappen van steranijs. Deze griepremmers voorkomen niet de infectie, maar verminderen wel de ernst en de duur van de griep.
`Er is geen onderzoek verricht naar de effecten van Fisherman's Friend bij de Mexicaanse griep. Er is dan ook geen bewijs dat het helpt tegen de Mexicaanse griep. Het verhaal is in Groot-Brittannië een eigen leven gaan leiden' aldus Monique Koelink. Fisherman's Friend is wereldwijd verkrijgbaar. Sinds 1974 verzorgt Concorp Brands BV de marketing, verkoop en distributie van Fisherman's Friend in Nederland.