Rouwuitingen.nl - een gratis gedenkpagina voor overledenen


een initiatief van Uitvaart-Partner

EERSEL, 20091124 -- Als tweede stap in het creëren van een compleet aanbod van diensten voor het vooraf regelen van een uitvaart en het ondersteunen van nabestaanden, introduceert Uitvaart-Partner nu 'Rouwuitingen.nl'. Dit is een website waarop nabestaanden van een overledene zowel een rouwadvertentie kunnen plaatsen, een condoleanceregister kunnen openen als een -al dan niet afgesloten- gedenkpagina kunnen inrichten voor persoonlijke herinneringen. Al deze mogelijkheden worden door Uitvaart-Partner gratis aangeboden op: www.rouwuitingen.nl

Rouwuitingen.nl wil nabestaanden ondersteunen om het verlies van een overleden dierbare te delen met familie, vrienden en bekenden. De website kent twee delen: een rouwadvertentie met het kunnen plaatsen van condoleances en een -al dan niet besloten- persoonlijke gedenkpagina.

In de rouwadvertentie kan het overlijden van de dierbare worden aangekondigd, met eigen teksten en met een foto. Daaronder kunnen bezoekers van de rouwadvertentie hun medeleven betuigen in het condoleanceregister.
De beheerder van de rouwpagina krijgt per email bericht als er een nieuwe reactie is geplaatst. Hij kan, mocht dat nodig zijn, een geplaatste reactie zelf verwijderen. Daarnaast kan op eenvoudige wijze per email de schrijver van een condoleance namens de nabestaanden worden bedankt.

Een meer persoonlijk herinneringssymbool kan worden gecreëerd met de aparte gedenkpagina. De beheerder van de rouwpagina kan zelf bepalen of deze toegankelijk is voor iedereen of alleen voor (genodigde) bekenden. Daartoe kan hij zelf een toegangscode activeren en deze alleen aan bekenden uitdelen. Op deze gedenkpagina kunnen persoonlijke herinneringen, al dan niet met foto, geplaatst worden. Daarbij kan de beheerder een levensverhaal van de overledene plaatsen met foto's of plaatjes.
Binnenkort is het ook mogelijk voor nabestaanden, via de functie "Mijn verhaal", om hun ervaringen rond het overlijden van hun dierbaren te beschrijven en te delen met lotgenoten.

De nabestaanden kunnen met de uitvaartverzorger regelen, dat het websiteadres van de Gedenkpagina wordt opgenomen in rouwadvertenties en/of rouwkaarten.

Alle faciliteiten van Rouwuitingen.nl worden door Uitvaart-Partner gratis ter beschikking gesteld.
Alhoewel het aanmaken van een gedenkpagina heel eenvoudig is, kan het door het emotionele moment van een overlijden toch moeilijk worden om dit snel te doen. Door haar samenwerking met vele gekwalificeerde uitvaartorganisaties, kunnen hun uitvaartverzorgers de nabestaanden daarbij bijstaan.

Rouwuitingen.nl