Project De Maaswerken


24 november: informatieavond aanleg keersluis Heumen

Rijkswaterstaat Maaswerken nodigt omwonenden, bedrijven en belangstellenden uit voor de informatieavond op 24 november a.s. over de aanleg van de keersluis in Heumen. Rijkswaterstaat geeft een toelichting op het werk, de planning en gevolgen daarvan voor de scheepvaart en omgeving.

Informatieavond in De Terp

De informatieavond over de aanleg van de keersluis vindt plaats op dinsdag 24 november a.s. in de zaal van Verenigingsgebouw De Terp, Dorpstraat 21 in Heumen. Vanaf 19.30 uur is de zaal open. De informatieavond start om 20.00 uur. Na de algemene presentatie is er ook gelegenheid om individueel vragen te stellen.

Tweerichtingsverkeer mogelijk maken

In het Maas-Waalkanaal ten noordoosten van Heumen ligt de sluis Heumen. De sluis staat meestal open voor de scheepvaart en is maar voor één vaartuig tegelijk toegankelijk. Het eenrichtingsverkeer dat hierdoor ontstaat, leidt vaak tot ernstig oponthoud bij andere schepen. Naast de huidige sluis (aan de oostzijde) wordt een nieuwe keersluis aangelegd. Daarmee wordt tweerichtingsverkeer mogelijk. Bij hoge waterafvoer worden de sluisdeuren gesloten en fungeert het complex als schutsluis en als hoogwaterkering voor het Maas-Waalkanaal.