Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 19 november 2009

Inloopbijeenkomst parkeren voor ondernemers en bewoners Binnenstad, Spoorbuurt en Oud-Overdie

Op dinsdag 24 november van 17.30 tot 19.30 is er in de publiekshal van het Stadskantoor (Mallegatsplein 10, te Alkmaar) een inloopbijeenkomst over parkeren. De bijeenkomst voor bewoners en ondernemers gaat in op de gewijzigde regels rondom parkeren en de consequentie voor Binnenstad, Spoorbuurt en Oud-Overdie. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Aanleiding

Het parkeren in en rond de binnenstad van Alkmaar is aan regels gebonden. In de afgelopen dertig jaar zijn er vele regels bijgekomen en zijn er eigenlijk nauwelijks regels verdwenen. Daardoor ontstond soms een onduidelijke situatie. Daarnaast verdwijnt een aantal parkeerplaatsen in de Noordwestelijke binnenstad. Het parkeren is daardoor uit evenwicht en wordt hersteld door onder andere de bouw van de Schelphoekgarage.

Parkeren in balans

Met het nieuwe parkeerbeleidsplan 'Parkeren in balans' wordt een aantal maatregelen van kracht om het evenwicht in parkeren voor de toekomst te herstellen. Een ander belangrijk doel van het nieuwe beleid is om de stad, door haar ruime parkeermogelijkheden, aantrekkelijk te houden en waar mogelijk nog aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers.

Tweede bijeenkomst voor overige schilwijken

Op 9 december is er een tweede inloopbijeenkomst voor bewoners en ondernemers uit de overige schilwijken.