Ingezonden persbericht


Vader koopt dit jaar de Sinterklaascadeautjes
Playmobil, skelters en Duplo zijn favoriet

Emmeloord, 24 november 2009 - Kinderen die op Sinterklaasavond liever speelgoed dan kleding krijgen, kunnen de komende tijd het beste hun vader lief aankijken. In de rubriek Kinderen en baby's op Marktplaats.nl zijn de mannen vooral op zoek naar leuke cadeautjes. Traditioneel speelgoed als Playmobil en Duplo blijven favoriet.

In oktober is de zoektocht naar Sinterklaascadeautjes op Marktplaats.nl duidelijk van start gegaan. Die maand werden er 197.610 Sinterklaas-gerelateerde zoektermen ingevoerd, 6,5 keer zoveel als in augustus. Mannelijke bezoekers van de rubriek Kinderen en Baby's zijn vooral op zoek naar speelgoed, vrouwen richten zich op het kledingaanbod.

Traditionele rolverdeling
In de cadeauvoorkeur van vaders en moeders komt een traditionele rolverdeling naar voren. De cadeau top-4 van de vaders bevat vooral jongensachtig speelgoed: Playmobil, skelters, Duplo en Lego. Als de cadeautjes toch door een moeder worden utgezocht, dan is dat vooral op meisjes gericht. Kinderen kunnen van hun moeder Duplo, Little People, Baby Born en Hello Kitty verwachten.

Traditioneel speelgoed populair
"Met ruim 6,5 miljoen unieke bezoekers per maand op Marktplaats kunnen we zien wat er in de Nederlandse samenleving speelt", vertelt Francine van Dierendonck, marketingdirecteur bij Marktplaats.nl. "Zo kunnen we elk jaar een goede voorspelling doen van de populairste Sinterklaascadeautjes. Ook dit jaar zien we dat traditioneel speelgoed als Duplo en Playmobil nog steeds erg populair is."

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 250.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en diensten. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.




Ingezonden persbericht