Gemeente Utrecht

Plas Lage Weide opgeknapt

Plas Lage Weide, onderdeel van bedrijventerrein Lage Weide, is weer een prettige plek om te wandelen en te lunchen. Gemeente en telecomaanbieder Ziggo willen het gebied zowel ecologisch als recreatief verbeteren. Ziggo participeert in het plan omdat het bedrijfspand grenst aan de plas. De opknapbeurt is onderdeel van een kwaliteitsverbetering voor het bedrijventerrein Lage Weide, waar de gemeente sinds 2007 aan werkt.

De plas is een mooi visitekaartje voor bedrijventerrein Lage Weide, want hij is te zien vanaf de toegangsweg vanaf de A2 . De plas is voor alle medewerkers van het bedrijventerrein Lage Weide toegankelijk. Aan de noordzijde is de oever gedeeltelijk afgegraven zodat plas- en draszones zijn ontstaan. Hier zal in het voorjaar riet gaan groeien. Er is een verhard wandelpad aangelegd zodat de plas goed toegankelijk is en je er omheen kunt wandelen. Aan de plas is ook een steiger gebouwd, zodat op mooie dagen aan het water geluncht kan worden.

Naast het aanpakken van Plas Lage Weide investeert de gemeente flink in het bedrijventerrein. Onder andere op het gebied van bereikbaarheid, parkeergelegenheid, havens en groen. Delen van het terrein hebben al een aanzienlijk betere uitstraling gekregen.