Ingezonden persbericht


Succesvolle Maatschappelijke stage Thermenmuseum en Praktijkschool

Sinds vorig schooljaar vervullen leerlingen van de Praktijkschool in Parkstad Limburg hun maatschappelijke stage in het Thermenmuseum in Heerlen. Beide organisaties waren al erg te spreken over de samenwerking. De samenwerking is nu beloond door Erfgoed Nederland.

Waardevol project

Erfgoed Nederland plaatste een oproep om voorbeelden van succesvolle maatschappelijke stages in te dienen. Erfgoed Nederland heeft uit de inzendingen een keuze gemaakt. De beste voorbeelden worden gebruikt om de maatschappelijke stage verder in het land in het culturele veld te vormen en uit te voeren.

Erfgoed Nederland heeft laten weten dat het maatschappelijke stageproject van de Praktijkschool in het Thermenmuseum door hen als bijzonder wordt gezien. Ze willen het project als voorbeeld stellen.

Bij de waardering van Erfgoed Nederland hoort ook een kleine geldprijs. De Praktijkschool en het Thermenmuseum gaan overleggen hoe ze deze middelen ten behoeve van de maatschappelijke stage in kunnen zetten.


Organisatie informatie:

Thermenmuseum Heerlen

Het Thermenmuseum is een Romeins archeologisch museum gebouwd over de resten van een Romeins badhuis. Het museum is geopend sinds 1977 en jaarlijks bezoeken gemiddeld 13.500 leerlingen het museum. Sinds het schooljaar 2008-2009 vervullen leerlingen van het Praktijkonderwijs diverse taken in het museum. Het Thermenmuseum is hiermee een van de eerste instellingen die leerlingen van dit onderwijstype een maatschappelijke stageplak biedt. Ook dit schooljaar zijn de leerlingen van het Praktijkonderwijs weer in het Thermenmuseum te vinden.

Praktijkonderwijs in Parkstad Limburg

Het Praktijkonderwijs in Parkstad Limburg biedt passend onderwijs aan voor het praktijkonderwijs geïndiceerde leerlingen tussen 12 en 20 jaar uit de regio. De leerlingen die zij afleveren zijn maximaal competente jongvolwassenen die hun eigen positie breed in een veranderende maatschappij weten te vinden en vast te houden in iedere levensfase.




Ingezonden persbericht