Ingezonden persbericht


Manager wil demotie op de agenda

61,3% van de Nederlandse managers vindt dat demotie op de agenda moet komen te staan als de AOW-leeftijd wordt verhoogd naar 67 jaar. Daarnaast vindt 72,7% dat de relatie tussen salaris en productiviteit moet worden hersteld. Dat blijkt uit onderzoek van het tijdschrift Management Team.

Of de AOW-leeftijd daadwerkelijk moet worden verhoogd, daarover zijn de meningen verdeeld. 49% van de managers is voor, 44,3% is tegen (terwijl 6,7% het niet weet). Maar áls het gebeurt, dan moet demotie een belangrijk agendapunt worden, zegt 61,3% van leidinggevend Nederland. Het initiatief daarvoor moet vooral bij de sociale partners (64,5%) en het bedrijfsleven zelf (51,0%) liggen.

Demotie, het tegenovergestelde van promotie, is een gevoelig thema in Nederland. Een stapje terug doen, zowel in functie als in salaris, wordt nog steeds gezien als een verlies. Een deel van Nederlandse managers wil zelf het voortouw nemen: 28,5% staat zelf volledig open voor demotie, nog eens 31,2% ook zolang ze maar niet de enige zijn die de demotie ondergaan.

Enkele andere opvallende uitkomsten van het onderzoek:


· 72,7% is het eens met de stelling: het is tijd om de relatie tussen salaris en productiviteit te herstellen


· 46,6% denkt dat het zonder demotie onmogelijk is om Nederland zinvol aan het werk te houden


· 70,8% antwoordt negatief op de stelling: demotie, nooit!


· Op de vraag waarmee het meest rekening gehouden moet worden mbt het moment waarop iemand in aanmerking komt voor AOW antwoordt 38,3% het aantal jaren dat is gewerkt, 26,1% de zwaarte van het beroep en 22,9% de leeftijd van de werknemer in kwestie. 12,6% geeft een ander antwoord.

Management Team verschijnt tweewekelijks en vormt een belangrijke informatiebron voor meer dan 280.000 zakelijke beslissers in Nederland. Het crossmediale merk focust op drie pijlers: business & strategie, management, carrière & lifestyle. Meer en de meest actuele informatie over Management Team vindt u op: www.beslissersbereiken.nl