Ingezonden persbericht


Persbericht
dinsdag 24 november 2009

Leerlingen uit Achtkarspelen naar kinderklimaattop

Twee leerlingen van o.b.s. De Maskelyn uit Augustinusga mogen samen met meester Lammert Kamstra deelnemen aan de kinderklimaattop op maandag 30 november in Den Haag. NME-coördinator Ragna van Sonsbeek van NME-Achtkarspelen zal ook aanwezig zijn om een van de workshops te begeleiden.

De leerlingen kunnen een videopresentatie verwachten van poolreiziger Philip de Roo. Hij vertelt over zijn reis naar de Noordpool en de oorzaak van de klimaatveranderingen en situatie in Nederland. Daarna kunnen ze kiezen uit diverse workshops, over klimaat en milieubesparing, waarbij gekeken wordt naar de haalbaarheid en effectiviteit van de ideeën die kinderen hebben. Per groepje wordt 1 Beste Tip gekozen. Kinderen hangen hun meegenomen tips op aan een slinger. Uit alle tips wordt een gouden tip gekozen, die door minister Cramer in ontvangst genomen wordt en meegenomen wordt naar de klimaattop in Kopenhagen.

De minister heeft toegezegd met deze tip aan de slag te gaan. De Gouden Tip van de kinderklimaattop van 2008 wordt dit najaar al uitgevoerd. Wie weet komt de gouden tip van dit jaar uit Achtkarspelen...