Ingezonden persbericht


Samenwerking TomTom WORK en Software AG voor wagenparkbeheer

Amsterdam, 24 november 2009 - TomTom WORK, de zakelijke afdeling van TomTom, en softwarebedrijf Software AG bundelen hun krachten. De twee bedrijven gaan hun kennis combineren voor het ontwikkelen van een oplossing voor het beheren van het wagenpark. De strategische samenwerking gaat per direct in.

Software AG's productenreeks webMethods zorgt ervoor dat bedrijven zo efficiënt mogelijk kunnen werken. TomTom WORK voorziet organisaties van oplossingen voor het beheren van wagenparken. De strategische samenwerking bestaat onder meer uit het gezamenlijk ontwikkelen en implementeren van een oplossing voor het wagenparkbeheer. Deze oplossing richt zich op alle processen die binnen een bedrijf zijn betrokken bij het verwerken van orders. Bovendien kan deze oplossing ook omgaan met onverwachte incidenten, zoals ongelukken of pechgevallen. De concepten en oplossingen die door de partners worden ontwikkeld, zijn gericht op organisaties waar de verkoop buitendienst en service-afdelingen een belangrijke rol spelen.

itCampus, een dochteronderneming van Software AG, heeft een belangrijke rol gespeeld in het realiseren van de samenwerking. itCampus heeft de afgelopen twee jaar nauw samengewerkt met TomTom WORK voor het ontwerpen van de gebruikersinterface van TomTom WEBFLEET: de online oplossing voor het beheren van het wagenpark en orderverwerkingen.

Quotes

Ivo Totev, directielid en hoofd van Global Consulting Services, Software AG: "Bedrijven willen hun manier van werken zo efficiënt mogelijk maken door gebruik te maken van moderne en flexibele technologie. Dankzij de samenwerking van de twee marktleiders TomTom en Software AG kunnen organisaties kosten besparen en de kwaliteit van hun dienstverlening verhogen."

Thomas Schmidt, Managing Director, TomTom WORK:
"We zijn blij met de samenwerking met Software AG. Beide bedrijven hebben zichzelf bewezen met technologie waarmee bedrijfsprocessen kunnen worden geoptimaliseerd. De producten van TomTom WORK ondersteunen bedrijven in het efficiënt beheren van hun wagenpark. Software AG heeft de kennis om deze technologieën naadloos te integreren in bedrijfsprocessen."

Dr. Andreas Lassmann, Managing Director, itCampus: "Ik ben verheugd over het feit dat we een belangrijke rol hebben gespeeld bij het tot stand komen van deze strategische samenwerking. Met onze gespecialiseerde kennis op het gebied van softwareontwikkeling en ergonomie van software, zal itCampus een belangrijke rol spelen en bovendien beide bedrijven helpen om marktleider te worden op het gebied van moderne oplossingen voor wagenparkbeheer."

Over Software AG
Software AG is de grootste onafhankelijke leverancier van bedrijfsinfrastructuur software. Onze 4.000 internationale klanten bereiken meetbare bedrijfsresultaten door het moderniseren en automatiseren van hun IT-systemen en het snel bouwen van nieuwe systemen en processen. Klanten kunnen met Software AG's oplossingen voldoen aan hun groeiende eisen en wensen.

Ons toonaangevende productportfolio omvat de beste oplossingen voor het beheren van data, het mogelijk maken van Service-Oriented Architecture en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door de combinatie van bewezen technologie met marktkennis en best practices kunnen onze klanten hun organisaties sneller verbeteren en onderscheiden.

Software AG heeft veertig jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in vijftig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2008 boekte Software AG een omzet van 721 miljoen euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com