Ingezonden persbericht


Persbericht

Amstenrade, 24 november 2009

Vergeb Ledendag zeer goed bezocht en beoordeeld

De Vergeb Ledendag, waarvan de Vereniging Gebruikers Administratieve Software in samenwerking met BCT op dinsdag 17 november de alweer 18de editie heeft georganiseerd, is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen en alom gewaardeerd evenement. Dat blijkt niet alleen uit het recordaantal bezoekers dat het evenement vorige week in Nijmegen trok, maar ook uit het feit dat de aanwezigen de ledendag met een gemiddeld cijfer van 7,9 waardeerden. De Vergeb verenigt gebruikers van de CORSA-producten van BCT. CORSA is een systeem van volledig geïntegreerde modules op het gebied van ECM, met daarin onder andere functionaliteit voor document management, digitale archivering, werkstroom en proceduremanagement, bibliotheekbeheer en relatiebeheer.

Het programma van de ledendag bood voor elk wat wils. Na de officiële opening ging Casper Molmans, directeur van SOD-Opleidingen, in een plenaire sessie bijvoorbeeld in op de nieuwe eisen die een veranderende omgeving in het algemeen en het vakgebied van de aanwezigen, Documentaire Informatievoorziening, in het bijzonder, stelt aan de mensen die erin werken. Hij betrok de deelnemers actief bij de sessie door een aantal discussiepunten groepsgewijs te laten uitwerken en presenteren.

Marketing manager Marc Charlier borduurde namens BCT handig voort op het verhaal van Molmans door de nieuwe ontwikkelingen binnen zijn bedrijf deels te relateren aan de veranderde omstandigheden in het werkveld van de softwareleverancier. In zijn presentatie gaf Charlier een realistisch beeld van BCT, waarin hij niet alleen de successen vermeldde, maar ook punten voor verbetering en uitbreidingsmogelijkheden aanstipte. Hij voorzag bijvoorbeeld dat zaaksgewijs werken, een methode die de kerngedachte vormt achter de CORSA-producten en die veel gemeenten al omarmd hebben, op termijn niet alleen bij de overheid maar ook in de overige non-profit sectoren ingevoerd zal worden.

Na het plenaire gedeelte konden de bezoekers een achttal parallelsessies uit de CORSA-praktijk bijwonen, die veelal opgezet waren rond casussen van gemeenten en provincies die vooroplopen op het gebied van de ECM-producten van BCT. Zo vertelde Gerard Roozemaal, Hoofd Bedrijfsvoering en Financieel Administratieve Dienstverlening van de gemeente Ede bijvoorbeeld hoe zijn werkgever samen met het ministerie van Economische Zaken ervoor wil zorgen dat in 2010 de helft van de 81.000 jaarlijks verwerkte facturen elektronisch afgehandeld wordt.

Ook dit jaar had de Vergeb een uitgebreide infomarkt opgezet, waar partners van BCT de bezoekers te woord stonden en van informatie en documentatie voorzagen. BCT had bovendien een aantal teams op de been gebracht om tekst en uitleg te geven over CORSA, over de afdeling Documentatie & Kennis Overdracht en meer specifiek over zaaksgewijs werken met CORSA. "Dit was een zeer nuttige dag voor BCT", aldus Marc Charlier. "Dit soort evenementen is heel belangrijk voor ons om voeling te houden met de markt. En gezien de bezoekersaantallen en de hoge waardering mogen we wel concluderen dat het evenement en de dialoog met ons ook zeer belangrijk gevonden worden door onze klanten. We kijken nu al uit naar de ledendag van 2010."


---

Noot voor redacties (