'Hoe kan de overheid uw financiering gemakkelijker maken?' Een geactualiseerd overzicht van overheidsmaatregelen

24/11/2009 15:31

Vlaamse Overheid

De Vlaamse regering zal op korte termijn twee nieuwe maatregelen lanceren om financiering van bedrijven te ondersteunen: de waarborgverlening voor overbruggingsfinancieringen en de uitbreiding van de Winwinlening. Met deze maatregelen verruimt de Vlaamse overheid het reeds bestaande instrumentarium.

Aangezien het voor bedrijven niet eenvoudig is om een volledig beeld te krijgen van alle maatregelen rond financiering werd een overzichtelijke brochure gemaakt.

Actuele brochure De nieuwe brochure van het Agentschap Ondernemen biedt een overzicht van zowel de nieuwe als de reeds bestaande overheidsmaatregelen op gebied van financiering.

In deel één van de brochure geven we een bondig overzicht van de financieringsbronnen waarover bedrijven beschikken en hoe de overheid hierop kan inspelen, met enkele tips waarop gelet moet worden bij contact met de bank. Deel twee bevat informatiefiches van alle overheidsmaatregelen om financiering gemakkelijker te maken.

Daarenboven is er nog een praktische checklist voor het opmaken van een kredietdossier en wordt achtergrondinfo gegeven over de invloed van de Bazel II-normen op de houding van de banken.

Meer informatie? De brochure kan gratis gedownload worden van de website van het Agentschap Ondernemen ( www.agentschapondernemen.be , rubriek 'publicaties: Financiering en steunmaatregelen').

Gedrukte exemplaren kunnen bekomen worden bij de provinciale diensten van het Agentschap Ondernemen. De coördinaten vindt u op de website onder de rubriek 'over ons'.

Infosessies

In de vijf Vlaamse provincies wordt een infosessie rond financiering gehouden.

Data: 2/12 in Berchem 3/12 in Izegem, 10/12 in Hasselt, 19/01/2010 in Gent 21/01/2010 in Leuven.

Het volledige programma vindt u op www.agentschapondernemen.be onder de rubriek 'evenementen' met de titel: 'overheid en bedrijven klaar voor de groei'.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel