Ingezonden persbericht


Persbericht

Studio2 heeft primeur met internettherapie tegen vermoeidheid bij kanker

Maarssen, 23 november 2009

Bewezen therapie om vermoeidheid te verlichten van mensen met kanker is nu ook via internet beschikbaar. Dit betekent een groter bereik; ook degenen die te vermoeid zijn om te reizen of te ver van de therapeut wonen kunnen geholpen worden.

Op dinsdag 17 november nam Els Borst, voormalig minister van Volksgezondheid en huidig voorzitter Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten Organisaties, de web site www.mindermoebijkanker.nl officieel in gebruik. De site bevat de eerste Internettherapie om vermoeidheid bij kanker on line te begeleiden. De website en de Internettherapie heeft Studio2 in opdracht van het Helen Dowling Instituut (HDI) de afgelopen maanden gebouwd met easy2edit.

Dat de therapie werkt, is in de praktijk van HDI afdoende gebleken; de meeste behandelden zijn aanwijsbaar minder moe en zelfs dertig procent is geheel niet meer moe. Door de therapie via Internet beschikbaar te stellen, wil HDI meer cliënten helpen. Men verwacht via Internet nu ook de volgende groepen te kunnen bereiken:
. Cliënten die te ver van het instituut wonen;
. Cliënten die te moe zijn om te reizen.

Bijkomende voordelen:

. Cliënten kunnen zelf het tijdstip bepalen waarop zij de therapie volgen;
. Motivatie om deelname vol te houden is groter omdat de online therapie de cliënt het gevoel geeft dat er controle is op naleving van de therapeutische oefeningen.

De applicatie die Studio2 met easy2edit bouwde, omvat het hele proces van de therapie. Via de website doorloopt de cliënt een intakeproces, waarna onder leiding van een vaste therapeut de acht-wekelijkse behandeling begint met een afsluitende evaluatie. Tijdens de behandeling doet de cliënt meditatie-oefeningen via mp3 bestanden en houdt online een dagboek bij. Privacy is geheel gewaarborgd omdat de site beveiligd is en alleen de eigen therapeut de oefeningen kan inzien. De digitale correspondentie tenslotte verloopt uitsluitend binnen de site.

De eerste resultaten zijn bemoedigend te noemen; een week na ingebruikname van de therapie hebben tientallen cliënten zich al aangemeld.

Voor meer informatie: www.easy2edit.com en www.hdi.nl