Ingezonden persbericht


Persbericht

COSA breidt NLoket uit met Postregistratie module
Gemeenten kunnen direct kennisnemen van processen en snel zaakgericht werken

Vianen, 24 november 2009 -- COSA, specialist op het gebied van business process management, document- en recordsmanagement, introduceert een vernieuwing in haar NLoket. NLoket, het zaaksysteem voor complete elektronische dienstverlening voor gemeenten, is uitgebreid met een postregistratiesysteem waarmee de registratie en afhandeling van fysieke poststukken mogelijk is. In- en uitgaande post wordt gescand en ingelezen in de postregistratie module, waarna het poststuk kan worden toegewezen aan een nieuwe of lopende zaak. Via de afhandelmodule wordt de toegewezen behandelaar van de zaak op de hoogte gesteld, waarna de afhandeling van het poststuk kan plaatsvinden. NLoket dekt met deze uitbreiding alle voorkomende contactkanalen tussen burger en gemeente af.

NLoket bestaat met deze toevoeging uit een compleet digitaal loket inclusief Mijn Loket functie, een postregistratie module, een zaak afhandelmodule en een digitale archieffunctie inclusief beheer processen. Dit maakt van NLoket een volwaardig zaaksysteem. Gemeenten kunnen nu dus een compleet ingericht zaaksysteem afnemen, waarmee zowel de fysieke als elektronische product- en diensten aanvragen zijn af te handelen. Omdat NLoket als software service (SaaS) wordt aangeboden, liggen de kosten van dit systeem significant lager in vergelijking met een systeem dat in eigen beheer is gebouwd. Hetzelfde geldt voor de onderhoudskosten. Door de generieke opzet en eenvoudig aanpasbare procesinrichting kan tempo worden gemaakt met de inrichting van het zaaksysteem. Het op eenvoudige wijze afsluiten van een abonnement is voldoende.

"De lancering van NLoket ­ begin dit jaar, in samenwerking met Inforing - is een goede zet voor onze organisatie en een spannend nieuw hoofdstuk voor klanten, partners en medewerkers. Wij weten dat het voor gemeenten lastig kan zijn een nieuwe oplossing van de grond te krijgen en bieden daarom een laagdrempelig systeem aan. Dankzij NLoket werken gemeenten zeer efficiënt en tijd- en kostenbesparend", aldus Sybrand Jongejans, CEO van COSA. "Met de toevoeging van de Postregistratiemodule kan men direct kennisnemen van processen en snel zaakgericht werken en er is meer zicht op efficiëntere procesuitvoering - dat is erg belangrijk voor deze branche."

Om gemeenten in staat te stellen kennis te maken met NLoket is een abonnement nu de eerste maand gratis en zonder verplichtingen af te nemen. Meer informatie: www.nloket.nl




Ingezonden persbericht