Ingezonden persbericht


Persbericht, 24 november 2009

Sparenpagina: 4 miljoen keer bezocht
Sinds de oprichting, ruim 9 jaar geleden, is de Sparenpagina, samen met zustersites www.vanspaarbankveranderen.nl en www.mijn-spaarrente.nl, uitgegroeid tot het meest complete overzicht over sparen, spaarrekeningen, deposito's en spaarbanken in Nederland. De afgelopen jaren is de belangstelling, door de kredietcrisis en alle gevolgen van dien, sterk toegenomen. Jaarlijks worden deze sites gezamenlijk door meer dan 2,5 miljoen keer bezocht.

Dagelijks vinden vele duizenden spaarders de weg naar deze sites om informatie te krijgen over de hoogste rentes op diverse spaarvormen (inmiddels meer dan 500), hoe over te stappen, de veiligheid van spaargeld, de keuze van de juiste bank en allerlei aanvullende informatie.

Toplijsten van (bijna) alle spaarvormen
De Sparenpagina toont (dagelijks bijgehouden) toplijsten van:


* Spaarrekeningen zonder voorwaarden

* Spaarrekeningen met een vaste inleg per maand
* Spaarrekeningen met basis- en bonusrente

* Spaarrekeningen met een hoge inleg

* Zakelijke spaarrekeningen

* Deposito's met alle looptijden van 1 maand tot 20 jaar

Attenderingsservice, Nieuwsbrief, mijn-spaarrente.nl en Veel gestelde vragen Via de Sparenpagina kunnen bezoekers zich gratis abonneren op:


* de Attenderingsservice, die tweewekelijks de nieuwste toplijsten van alle spaarvormen per mail toestuurt.
* de Nieuwsbrief Sparenpagina's, met het laatste spaarnieuws.
* De laatste versie van de Nieuwsbrief is altijd online te lezen te lezen.
* www.mijn-spaarrente.nl, waar men kan aangeven van welke eigen spaarvormen men waarschuwingen wil ontvangen bij rentewijzigingen.
* In de rubriek Veel Gestelde Vragen zijn tientallen vragen en up-to-date antwoorden te vinden.

Duurzaam sparen en Banksparen
Twee dochterpagina's van de Sparenpagina geven complete overzichten van:


* Duurzaam sparen op de Duurzaam Sparenpagina, waar ook toplijsten te vinden zijn en overzichten van banken die duurzame spaarproducten aanbieden.
* Banksparen op de Banksparenpagina, eveneens met overzichten van alle vormen van banksparen, dat sinds de introductie, begin 2008, een steeds grotere vlucht begint te nemen als alternatief voor koopsommen, beleggingshypotheken en lijfrentes