JOVD

In het verleden behaalde resultaten

Nederland kiest opnieuw voor liberale kwaliteit

Den Haag, 24 november 2009 - De JOVD is verheugd met het nieuws dat het kabinet liberaal van het jaar Neelie Kroes opnieuw heeft voorgedragen om namens Nederland zitting te nemen in de Europese Commissie. De uitzonderlijke prestaties die 'nikkelen' Neelie de afgelopen vijf jaar heeft geleverd maken haar tot de ideale kandidaat, zo heeft ook het kabinet uiteindelijk ingezien. Landelijk Voorzitter Martijn Jonk: "We zijn blij dat kwaliteit in Europa blijkbaar toch meetelt."

Als Eurocommissaris Mededinging staat Kroes vooral bekend vanwege haar tomeloze inzet voor een vrije Europese markt. Dat bleek onder meer uit haar doortastende optreden in de concurrentiezaken rond softwaregigant Microsoft. Daarnaast is ze in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het gezicht van de Europese Unie. Wie Europa zegt, die bedoelt Neelie. De JOVD heeft haar daarom in januari van dit jaar ook al uitgeroepen tot liberaal van het jaar. Martijn Jonk: "Neelie Kroes heeft zich sinds het eerste uur in Europa bewezen. Ze stelt een kwaliteit, snelheid en aanpak ten toon die we niet gewend zijn van Brussel. Het zou een grote schande zijn geweest als het kabinet vanwege partijpolitieke spelletjes aan deze vrouw voorbij was gegaan."

Het was een lange tijd onzeker wie het kabinet naar voren zou schuiven als nieuwe Eurocommissaris. Nu het circus rond premier Balkenende eindelijk tot stilstand is gekomen blijkt dat het kabinet toch de knoop heeft weten door te hakken. Martijn Jonk: "We zijn natuurlijk erg blij met dit besluit, maar dit is tegelijkertijd het eerste doortastende besluit van dit kabinet ooit. Het is onvoorstelbaar hoe weinig substantieels de jaren Balkenende IV tot nu toe hebben opgeleverd, behalve een explosief gestegen staatsschuld. Voor elke knoop moet een commissie komen, elk wissewasje moet tien keer worden onderzocht. Er lijkt sprake te zijn van permanente ontreddering en een continu onvermogen. De voordracht van Neelie Kroes is een fantastische daad, maar jammer genoeg één van de weinigen die we tot nu toe hebben mogen zien."

De JOVD wenst Neelie Kroes ten slotte veel succes toe in de onderhandelingen die nu van start zullen gaan en hoopt dat ze tevens de prestigieuze post van vicevoorzitter van de Europese Commissie zal binnenhalen. De JOVD heeft er het volste vertrouwen in dat commissaris Kroes zich zal blijven inzetten voor het verspreiden van het liberale gedachtegoed, het verdedigen van de markt en het versterken van concurrentie.