Internationaal trendwatcher Adjiedj Bakas noemt LAVITAL 'Megatrend Woonconcept'


ZWAAG, 20091124 -- Internationaal trendwatcher Adjiedj Bakas heeft het Nederlandse ambachtelijke ecologische boxspringmerk Lavital vernoemd tot Megatrend Woonconcept in zijn nieuwste Engelstalige boek `Living without Oil'. Het succes en de forse groei van Lavital: luxe, state-of-the-art ecologische boxsprings, is in de huidige economische tijd zo bijzonder dat internationaal trendwatcher Adjiedj Bakas zeer geïnteresseerd en geïnspireerd is geraakt in het verhaal van Lavital.

Living without Oil
In `Living without Oil' geeft Adjiedj een nieuwe draai aan de klimaatdiscussie.
Zowel de succesvolle spelers in het veld die in de dringende behoefte aan duurzame energie voorzien, als de minder succesvolle spelers die zich nog niet aan de nieuwe realiteit aanpassen worden besproken.

Lavital: Mega-Trend nieuw woonconcept
Adjiedj Bakas wijdt in `Living without Oil' uitgebreid uit over de megatrends op nieuwe duurzame woon-werkconcepten. Lavital is uitgelicht omdat zij zich toelegt op ecologische slaapoplossingen en het ultieme ecologische bed produceert. Het verhaal van Lavital is beschreven op meerdere pagina's als successtory die voorziet in de dringende behoefte aan een duurzaam nieuw woonconcept en als megatrend en toekomstscenario voor de klimaatdiscussie.
Ook wordt `Natural beds, het nieuwste product van de makers van Lavital, aangestipt. Een bedden- en matrassencollectie die betaalbaar is en volledig handmatig opgebouwd uit natuurzuivere, composteerbare en recyclebare materialen bestaat. Vrij van petrochemische materialen zoals traagschuim, polyether en andere synthetische materialen.

Olie vormt o.a. grondstof voor matrassen
De nadelen van olie worden steeds zichtbaarder. We zijn afhankelijk geworden van regimes, via olie financieren we (in)direct terrorisme en we brengen de natuur schade toe. Het bewustzijn dat de olieverslaving beëindigd moet worden, voor de olie op is, groeit.

De verbranding van petrochemische matrassen (zo'n 1 miljoen per jaar in Nederland) levert problemen op voor de verbrandingsovens. De heftige en felle ontbranding is hierbij de oorzaak. De ovenbekleding kan barsten en de roosters in de oven raken verstopt door de olie-achtige smurrie die ontstaat als petrochemisch afval wordt verbrand. Tienduizenden matrassen worden daardoor noodgedwongen gestort, met alle gevolgen van dien voor ons milieu.

Boek Bakas genereert aandacht in binnen- en buitenland
`Duurzaam, natuurzuiver slapen is automatisch beter voor het energieverbruik, de CO2-uitstoot en dus het milieu, waardoor deze megatrend nieuwe woonconcepten zeer interessant is voor `living without Oil' (`Leven zonder olie')', aldus Adjiedj Bakas.

De Engelstalige versie van zijn bestseller `Leven zonder Olie' is eind oktober op de Nederlandse ambassade in Londen gepresenteerd en zal zowel in het buitenland (alle Engelstalige landen en China begin 2010) als in Nederland en België veel aandacht genereren.