De klant is koning op de woningmarkt

27/10/2009 14:09

Neprom

Persbericht

Voorburg, 27 oktober 2009

De klant is koning op de woningmarkt

Woningmarkt vereist herijking rol bestuurders, ontwerpers en projectontwikkelaars

Nieuwbouwwoningen zijn maar moeilijk aan de man te brengen. De economische crisis heeft de bouwproductie teruggebracht en tegelijkertijd de consument meer mogelijkheden gegeven. De woningmarkt is definitief vraaggestuurd geworden. Dat stelt nieuwe eisen aan bestuurders, ontwerpers en projectontwikkelaars. Hoe blijven de bestuurders en professionals nog overeind in dit speelveld?

De woningmarkt wordt overspoeld door onzekerheden. Antwoorden om de onzekerheden het hoofd te bieden komen op 25 november aan bod tijdens het Kennisfestival Zo Wil Ik Wonen. De NEPROM, de branchevereniging van professionele projectontwikkelaars, organiseert in samenwerking met Architectuur Lokaal dit evenement in De Doelen in Rotterdam.

Wie nog succesvol wil zijn op de woningmarkt neemt de consument als uitgangspunt. Dat betekent dat woningbouwprojecten niet meer worden aangevlogen vanuit maximalisatie van grondexploitaties en stedelijke verdichting. Het is een gewone markt geworden waar de nieuwbouw keihard concurreert met de bestaande voorraad. Het nieuwbouwproduct moet aansluiten op de levensstijl van de consument. De nieuw te ontwikkelen woningtypes en woonmilieus kunnen niet langer van overheidswege worden gedicteerd. Voor het winnen van de gunst van de woonconsument bestaan nog geen spelregels.

Kennis van consumentenbehoeften is meer dan ooit essentieel voor professionals op de woningmarkt. Tijdens Zo Wil Ik Wonen worden vele concrete handvatten aangedragen. Het actuele programma is te vinden op www.zowilikwonen.nl. Daar kunnen geĂŻnteresseerden zich ook aanmelden.





http://www.zowilikwonen.nl

http://www.neprom.nl