Gemeente Appingedam

Armoedebestrijding

âSignaleren door vrijwilligersâ

In het kader van het armoedebeleid is als doel gesteld om zoveel mogelijk armoede op te sporen zodat zoveel mogelijk mensen van de regelingen gebruik kunnen maken. Daarbij spelen vrijwilligers die âachter de voordeurâ komen een grote rol als het gaat om signalering. De gemeente Apppingedam heeft daarom in samenwerking met CMO Groningen een programma âsignaleren door vrijwilligersâ opgesteld. Aan de hand van voorbeelden, zelf oefenen en informatie over Wmo en minima- en bijzondere bijstandsregelingen, worden handvaten aangereikt om meer te kunnen signaleren.

De avond vindt plaats op woensdag 25 november 2009 van 19.30 tot 22.00 uur in het ASWA-gebouw aan de Burg. Klauckelaan 16 te Appingedam. U wordt gevraagd zich op te geven voor deze avond. Dit kan tot en met vrijdag 20 november aan de balie van het Stadskantoor, Wilhelminaweg 14 te Appingedam. U kunt zelf langs komen of even bellen: 0596 691100.

De avond is bedoeld voor vrijwilligers die huisbezoeken doen en daarbij een belangrijke rol spelen als het gaat om signalering. Hierbij spelen zaken mee als: hoe maak je dit bespreekbaar en hoe doe je dat dan? Waar kan ik terecht en welke regelingen en ondersteuningsmogelijkheden zijn er? Ook kunt u, als vrijwilliger, andere zaken signaleren die niet alleen met armoede te maken hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan overbelaste mantelzorgers, eenzaamheid. De avond wordt verzorgd door een trainer van CMO Groningen en zal worden geopend door wethouder Usmany. Ook zullen er een medewerker van ISD Noordoost en het Wmo-loket aanwezig zijn.

Gewijzigd op: 11-11-2009