Gemeente Teylingen

ontwikkelen van wijkbeheer in Teylingen!

Praat mee over het ontwikkelen van wijkbeheer in Teylingen!

13 november 2009

Gemeente Teylingen werkt aan wijkbeheer/wijkbeleid. Hoe dit vorm moet krijgen hangt ook van u af. Wat wilt ú? Gemeente Teylingen is van mening dat bewoners en andere betrokken partijen, serieuze partners zijn bij het instandhouden of verbeteren van leefbaarheid in hun straat, buurt of wijk. Daarom organiseren wij op 25 november een thema-avond.

Kom ook en geef uw mening

Uw mening, ideeën over hoe ú denkt dat het wijkbeheer in Teylingen zich moet ontwikkelen horen wij graag! In onze gemeente wonen veel mensen die best een steentje willen bijdragen aan hun buurt. Bijvoorbeeld door samen een speeltuin op te knappen, zwerfvuil op te ruimen of door burenhulp op te zetten. De thema-avond vindt plaats op woensdag 25 november 2009 om 20.00 - 22.00 uur in het Bestuurscentrum van Voorhout.

Wat willen we bereiken

Tijdens deze avond wordt gediscussieerd over de centrale vraag `Wat willen wij bereiken met wijkbeheer?' Op deze avond gaat het nadrukkelijk niet om de huidige praktische stand van zaken. De ideeën, meningen die wij op deze bijeenkomst krijgen worden omgezet in een aantal varianten. Daarna worden de varianten nader uitgewerkt in een keuzenota. Op basis daarvan bepaalt de gemeenteraad de belangrijkste speerpunten voor het toekomstig wijkbeleid.

Het toekomstige wijkbeheer/wijkbeleid komt in drie stappen tot stand
* Eerst wordt een startnotitie gemaakt waarin het proces wordt geschetst. De startnotitie is op 15 oktober in de commissie Bestuur Financiën en Toerisme behandeld.

* Daarna wordt een keuzenota opgesteld. In de keuzenota staan verschillende varianten welke kant wij opwillen met wijkbeheer. De gemeenteraad maakt een keuze uit die varianten.
* Na de gemaakte keuze wordt de gekozen variant verder uitgewerkt in het definitieve wijkbeleid.

Aanmelden
Wij stellen uw aanwezigheid bijzonder op prijs! Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij Eugenie Crutzen via e-mail e.crutzen@teylingen.nl of via het telefoonnummer 0252 783 300. Wij verzoeken u vriendelijk om per organisatie met maximaal 2 personen te komen. Aanmelden kan tot uiterlijk 23 november 2009

Nieuwe afvalcontainers