Gemeente Bussum

Parkeren tijdens Bussum op IJs

Vanaf woensdagochtend 25 november 2009 wordt op het Raadhuisplein de ijsbaan opgebouwd voor het schaatsfeest Bussum op IJs. Dat betekent dat er tot en met woensdag 4 januari 2010 minder parkeergelegenheid is bij het gemeentehuis. Hierdoor zal de parkeerdruk in de omgeving van het gemeentehuis toenemen. Om ervoor te zorgen dat Bussum op IJs ook dit jaar voor omwonenden en parkeerders leuk is, geven wij u onderstaande parkeersuggesties en -adviezen.

Parkeermogelijkheden
Bezoekers van het gemeentehuis kunnen betaald parkeren op het schuine gedeelte van het Raadhuisplein, op de Landstraat achter het gemeentehuis of op het Wilheminaplantsoen. Bezoekers van Bussum op IJs wordt aangeraden zoveel mogelijk op de fiets te komen. Hiervoor wordt bij het gemeentehuis een speciale fietsenstalling ingericht. Komt u toch met de auto? Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarages De Olmen en De Nieuwe Brink, op het Wilhelminaplantsoen, in de parkeervakken op de Landstraat en het parkeerterrein Q-park nabij het station Naarden-Bussum.

Â

Parkeren voor bedrijven en inwoners met een vergunning Voor bedrijven en inwoners met een parkeervergunning âCentrumâ, die hinder kunnen ondervinden door de veranderde parkeerdruk als gevolg van Bussum op IJs, bestaat de mogelijkheid om in het centrum én in de gebieden voor âbelanghebbendenparkerenâ te parkeren. De betreffende bedrijven en inwoners worden door middel van een brief op de hoogte gesteld van de alternatieve parkeermogelijkheden. Parkeercontroleurs zijn op de hoogte dat parkeervergunningen tijdens Bussum op IJs op de overige parkeerplaatsen geldig zijn. Vergunninghouders kunnen echter niet gratis parkeren op parkeerplaatsen met een maximale parkeertijd van één uur.

Â

Kijk uit voor een parkeerboete
De parkeercontroleurs en de politie zullen extra alert zijn op parkeerexcessen in en om het centrum van Bussum. Parkeren op trottoirs en voor uitritten wordt onherroepelijk beboet.

Â

Kom vooral op de fiets

Een ieder wordt aangeraden om zo veel mogelijk met de fiets naar Bussum op IJs te komen. Voor de ingang is de fietsenstalling. Kijk voor meer informatie over Bussum op IJs op de website: www.bussumopijs.nl