Gemeente Nijkerk


Vaccinaties Nieuwe Influenza A (H1N1) voor kinderen

Prikdagen: 25 november en 16 december 2009

Kinderen tussen de 6 maanden en 5 jaar worden opgeroepen voor de (Mexicaanse) griepprik. Huisgenoten van kinderen jonger dan 5 maanden kunnen deze week ook een oproep verwachten. Heeft u jonge kinderen? Houd uw brievenbus deze week dan goed in de gaten!

Vaccinatie voor kinderen

Jonge kinderen hebben meer kans op griep. Hierdoor komen bij deze leeftijdsgroep vaker gezondheidsproblemen voor ten gevolge van Nieuwe Influenza A (H1N1), ook wel bekend als Mexicaanse griep. Daarom mogen kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar, en huisgenoten van kinderen tot en met 5 maanden, worden gevaccineerd tegen Nieuwe Influenza A (H1N1). Het advies om deze kinderen en huisgenoten te vaccineren tegen Nieuwe Influenza A is afkomstig van de Gezondheidsraad. Hulpverlening Gelderland Midden gaat de vaccinaties van deze groep tegen de Nieuwe Influenza A in week 48 en week 51 in onze regio verzorgen.

Welke kinderen mogen gevaccineerd worden?
De volgende kinderen mogen gevaccineerd worden:
* Kinderen geboren na 23 november 2004 en vòòr 23 mei 2009.
* Kinderen met een medisch risico, zoals patiënten met functiestoornissen van de luchtwegen en longen, patiënten met hartproblemen of patiënten met suikerziekte.

Het vaccin tegen Nieuwe Influenza A is niet geregistreerd voor gebruik bij babys van 0 tot en met 5 maanden. Daarom krijgen deze babys de vaccinatie niet aangeboden. Om hen toch zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting, mogen huisgenoten van deze kinderen zich wel laten vaccineren.

Waar en wanneer wordt gevaccineerd?
De vaccinatie bestaat uit twee prikken. De eerste vaccinatieronde voor kinderen staat gepland op woensdag 25 november a.s. in sporthal Watergoor. De tweede vaccinatieronde zal op woensdag 16 december plaatsvinden. In de week van 16 november hebben ouders/verzorgers een landelijke oproep ontvangen. Hierin staat het precieze oproepschema met data, locatie en tijden. De tijd wordt strikt nageleefd om zo efficiënt mogelijk te kunnen prikken.

Waarschuwing voor omwonenden van sporthal Watergoor: het is 25 november en 16 december extra druk rondom de sporthal! Meer informatie
Informatie over de Nieuwe Influenza A (H1N1) is te vinden op www.grieppandemie.nl.

Voor algemene vragen over de vaccinatiecampagne, kan iedereen op werkdagen en in het weekend van 8.00 - 20.00 uur bellen met de landelijke Informatielijn van Postbus 51: 0800-1100 (gratis).

Of bel de grieplijn van HGM 026-377 58 68.